Мапа порталу

"Завдяки таким ініціативам, доступ до медичної допомоги покращується", - Олександр Сєнкевич про план лікування 1000 людей в Миколаєві, які живуть з інфекцією гепатиту С

У п'ятницю, 28 липня, у Миколаєві відбувся захід з нагоди Всесвітнього дня боротьби с гепатитом - 2017, в рамках якого Міжнародна гуманітарна медична організація Medecins Sans Frontieres (MSF)/ «Лікарі без кордонів» презентувала свій план лікування 1000 людей в Миколаївській області, які живуть з інфекцією гепатиту С.

У заході прийняли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, глава місії MSF в Україні Марк Волш, координатор проекту MSF в Миколаєві Андреа Ізенеггер, почесні гості  з MSF та представники недержавних громадських організацій, які працюють у напрямку вирішення проблеми гепатиту С і ВІЛ-інфекції.

- Коли ми говоримо про людяність - важливо розуміти сенс цього слова. Я пишаюсь, що є такі люди,  які доводять, що людяність - це риса людини,  яка кожного дня рятує життя інших людей з ризиком для власного здоров'я. Дякую за щоденну важку працю, яку ви виконуєте з турботою та увагою  до кожного пацієнта. Існує багато непопулярних професій, але вони є дуже важливими для кожного з нас. Ви працюєте для того, щоб ми усвідомлювали, що ми живемо в суспільстві, яке має майбутнє, суспільстві, яке є відкритим для людей, що опинилися в складних життєвих обставинах.  Не слід забувати, що сьогодні це може бути проблема однієї людини, а завтра всього світу. Міська влада зі свого боку, завжди готова підтримати співпрацю з некомерційними міжнародними організаціями, які  мають на меті допомогти місту та області у вирішенні актуальних медичних питань. Ми створюємо такі умови, щоб організації могли працювати з нашими медичними закладами та медиками. Важливо, що завдяки таким ініціативам, доступ до медичної допомоги покращується. Бажаю успішної реалізації проекту у місті та області, - звернувся до присутніх Олександр Сєнкевич.

За словами глави місії MSF в Україні Марка Волша, високий рівень поширеності ВІЛ у Миколаївський області був вирішальним фактором почати таку програму саме у Миколаєві.

- Мета проекту - знизити рівень поширення вірусу, забезпечуючи ефективне лікування і психологічну підтримку пацієнтам, які живуть з гепатитом С. Ці пацієнти будуть обрані для лікування за допомогою Центру паліативної допомоги та інтегрованих послуг і Наркологічного диспансеру, а  MSF надасть безкоштовні медикаменти, буде проводити консультації і надавати підтримку пацієнтам. Ми також побачили готовність обласної та міської влади, а також мережі активних та досвідчених НГО  підтримати нас у вирішенні цієї проблеми, - зазначив глава місії.

Зазначимо, що MSF у своїй діяльності використовуватиме препарати, які рекомендовані Всесвітньою організацією здоров'я, поєднання яких дозволяє подолати вірус і запобігти резистентності. Це поєднання можна використовувати у коротких схемах, розрахованих на 12 тижнів. Раніше лікування тривало 48 тижнів і було менш ефективним.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/31072017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: