Мапа порталу

Ремонт доріг вже у розпалі

Температурний режим березня дозволяє проводити інтенсивні ремонтні роботи на дорогах. За рішенням виконкому міської ради  був затверджений перелік доріг, на яких заплановано провести поточний ремонт.

Вже виконаний «ямковий» ремонт на вулицях: Велика Морська (від вул. Акіма до вул. Пушкінської), вул. Нікольська (від вул.  Садової до вул. Пушкінської і від вул. Великої Морської до вул. Спортивної). Частково відремонтовані вул. Крилова, вул.  Бутоми, вул. Фрунзе, вул. генерала Карпенка, вул. Київська, вул. Спаська. 25 березня на ділянки, що заздалегідь профрезеровані, на вулицях Лягіна і Фалєєвській укладали свіжий асфальт.

Заступник директора департаменту ЖКГ – начальник управління комунального господарства Сергій Кулажкін  повідомив, що після зимового періоду проведена інвентаризація  стану доріг і за попередніми підрахунками на упорядковування всіх вулиць і магістралей міста необхідно близько 241 млн. грн. У бюджеті 2015 року заплановано лише 43 млн. грн.  Ця сума розподілена між розпорядниками бюджетних коштів. Департамент ЖКГ і адміністрації районів  вже визначили об'єкти, де виконуватимуться ремонтні роботи, згідно  графіків. Поки проводиться поточний ремонт доріг, який закриває пошкоджені ділянки латками (так званими картами). У травні після проведенні тендеру будуть визначені виконавці робіт з капітального ремонту доріг. Також будуть продовжені ремонти на внутрішньоквартальних проїздах і тротуарах.

По території міста проходять загальнодержавні дороги, що знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг в Миколаївській області, яка теж вже розпочала ремонтні роботи. Виділена із бюджету сума складає лише 17% від необхідного обсягу фінансування, але і вона дозволить значно поліпшити стан доріг в місті. Крім того, управління технічного нагляду департаменту ЖКГ після весняного огляду доріг підготувало претензії до підрядників з приводу ліквідації пошкоджень полотна доріг, де в 2013 і 2014 роках виконувалися капітальні ремонти. Такі вимоги передбачені гарантійними зобов'язаннями.

За домовленістю між міським головою Юрієм Гранатуровим і ініціативною групою,  яка звернулася із заявою про надання можливості вести паралельний контроль за якістю робіт, разом з фахівцями управління по технічному нагляду департаменту ЖКХ при проведенні ремонтних робіт був присутній представник громадськості. Така «опіка» не заважає, а інколи буває корисною.

Поки  у громадськості та спеціалістів технічного нагляду істотних претензій до якості робіт підрядної організації ТОВ «Миколаївавтодор» немає.

Департамент ЖКГ

 
 
 
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: