Мапа порталу

У мерії озвучили результати комплексного дослідження парку "Перемога"

У четвер, 29 червня, у міськвиконкомі за участі віце-мера Мкртича Мкртчяна відбулося засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку парку пам’ятки садово-паркового мистецтва "Перемога".

Напередодні офіційної презентації стратегії розвитку парку, що пройде 30 червня в рамках урбаністичного фестивалю "Майстерня міста", члени робочої групи мали можливість ознайомитися з результатами комплексного дослідження, що було проведене групами фахівців з Миколаєва та Одеси  протягом 2,5 місяців.

Голова громадської організації Urban Inst. (м.Одеса) Кирило Ліпатов акцентував увагу на двох аспектах: балансоутриманні та користуванні територією.

На даний час територія парку перебуває на балансоутриманні управління екології департаменту ЖКГ, формально - Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського, і, як не дивно, КП "Миколаївська ритуальна служба". Це один з факторів роз’єднаності парку та, відповідно,  один з ризиків, - пояснив Кирило Ліпатов.

Другий аспект - співвідношення вісей міста та парку.  

 - Миколаїв у рамках класичної містобудівної традиції 18 - початку 19 століть був строго зорієнтований та продовжує розвиватися по вісі північ-південь. У той же час півострів, що розглядається, та відповідно парк "Перемоги" має протилежну, поперечну орієнтацію. Цей конфлікт орієнтацій багато в чому визначає існуючу ситуацію, - вважає фахівець з питань урбаністики.

Він додав, що парк "Перемога" був заснований у післявоєнний час і навіть на даний час не можна сказати, що місто у повному обсязі подолало річковий бар’єр у вигляді Інгулу.

За словами Кирила Ліпатова, одна з стратегічних цілей - розробити будь-які можливі шляхи розвитку зв’язку між парком та півостровом, де він розташований, з містом в цілому.

Нагадаємо, що офіційно результати дослідження презентують у п’ятницю, 30 червня, о 17:00. Відкриватиме захід заступник міського голови Мкртич Мкртчян.

Запрошуємо городян приєднатися! 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/pobeda_2017)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: