Мапа порталу

Міська влада має намір надати фінансову підтримку житлово-експлуатаційним підприємствам

 Міська влада має намір виділити кошти для надання фінансової підтримки житлово-експлуатаційним підприємствам, які обслуговують житловий фонд міської комунальної власності. Йдеться про 8,5 млн. грн., їх планують направити на придбання матеріалів для підготовки житлового фонду до зими, а також на установку електричних лічильників та погашення кредитної заборгованості.

Про це стало відомо у вівторок, 27 червня, під час засідання депутатської комісії з питань економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку.

- Пропонується підтримати наші комунальні підприємства для підготовки до зими, установки приладів обліку електричної енергії і частково для погашення кредиторської заборгованості, - зазначив віце-мер Мкртич Мкртчян.

У свою чергу, Андрій Палько, директор департаменту ЖКГ розповів, що підтримку планують надати тільки збитковим підприємствам. Без такого кроку їм буде складно підготуватися до майбутніх холодів.

- Низка підприємств у нас мають збитковість. З метою підтримки даних підприємств пропонується направити на погашення кредиторської заборгованості 2 млн. 836 тис. грн., щоб можна було розрахуватися з податків, за енергоносії, вивезення ТПВ, виплатити зарплату. Також для установки, заміни або повірки приладів обліку електричної енергії передбачені кошти у сумі 431 тис. грн., це необхідно для того, щоб наші підприємства не переплачували за електроенергію для освітлення і використання ліфтів. Залишок суми - близько 5 млн. 200 тис. грн. - передбачені для підготовки житлових будинків до осінньо-зимового періоду. Кошти розподілялися залежно від площі, що обслуговується підприємством, зроблено це, щоб підприємства своєчасно підготувалися до осінньо-зимового періоду, закупили необхідні матеріали, - сказав Андрій Палько.

На підтримку претендують 18 збиткових житлово-експлуатаційних підприємств. Як зазначив директор департаменту ЖКГ, негативний баланс на їх рахунках обумовлений тим, що до початку цього року був встановлений економічно необґрунтований тариф на обслуговування житлового фонду, а також збільшенням розміру мінімальної зарплати.

- На сьогодні прийнятий побудинковий тариф відповідає економічно обґрунтованому рівню. І наше завдання - вирівняти їх економіку, а далі зробити так, щоб вони заробляли гроші, жили на самоокупності, - додав Андрій Палько.

У підсумку депутатська комісія з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку підтримала пропозицію надати фінансову підтримку житлово-експлуатаційним підприємствам.

 

Відділ інформаційного забезпечення

IMAGE FOLDER (/files/News/270617_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: