Мапа порталу

Міська влада розпочала ремонтувати центр первинної медико-санітарної допомоги № 3

Нещодавно на замовлення міського управління охорони здоров'я було проведено капітальний ремонт головного входу центру первинної медико-санітарної допомоги, який розташований по вул. Шосейній, 128.

Раніше там розміщувалася вузлова лікарня станції «Миколаїв» ДП «Одеська залізниця». І минулого року її передали до міської комунальної власності. Але будівля і приміщення цього медичного закладу перебували не у найкращому стані. Однак центральний вхід лікарні у першу чергу вимагав ремонту. Тому з міського бюджету виділили гроші на його відновлення. На даний момент будівельники завершили усі роботи - тепер городяни можуть відвідувати цей ЦПМСД через капітально відремонтований вхід.

І у вівторок, 27 червня, центр медико-санітарної допомоги відвідав віце-мер Євген Шевченко, який оцінив якість виконаних робіт, оглянув цей медичний заклад, ознайомившись з його потребами.

- Півроку тому ми переїхали в будівлю залізничної лікарні, яка кілька років не ремонтувалася. Її головний вхід і козирок були аварійними, - розповів головний лікар ЦПМСД № 3 Юрій Яценко. - На ремонт було виділено майже 290 тисяч гривень. Роботи проводилися з березня, наразі вони завершені. Були замінені двері, привели до ладу козирок, зробили пандус, необхідний для людей з обмеженими фізичними можливостями та батьків з колясками.

Як зазначив Юрій Яценко, трохи раніше в ЦПМСД № 3 був відремонтований рентгенкабінет, якого не торкалася рука будівельника близько 20 років, за рахунок коштів міського бюджету замінили застарілий флюорограф. На новий флюорограф витратили близько 1,5 млн. грн. Крім того, на 1 поверсі медустанови провели поточний ремонт.

- Тепер тут є пандус. Також на 1 поверсі ми плануємо обладнати приміщення для людей з обмеженими фізичними можливостями, - сказала начальник управління охорони здоров'я Ірина Шамрай. - Тут встановлено рентгенобладнання, новий флюорограф, є достатня кількість кадрів, функціонує денний стаціонар. Впевнена, максимальне наближення до мешканців району дасть можливість, як можна краще надавати первинну допомогу.

Крім того, Ірина Шамрай підкреслила, що планується відремонтувати і покрівлю центру первинної медико-санітарної допомоги. Це зроблять за наявності достатніх коштів.

Вона нагадала, що не так давно на розвиток сфери охорони здоров'я з міського бюджету додатково виділили 15 млн. грн. З них 9,7 млн. грн. направили на придбання нового обладнання для лікувальних установ.

- Ми прийняли цю лікарню не в дуже хорошому стані. Тут старі меблі, кабінети необхідно ремонтувати, вікна міняти. Тут необхідно ще багато попрацювати. Тому ми розглянемо можливість залучення сюди додаткового фінансування. Ми будемо працювати над тим, щоб покращати умови в цьому центрі первинної медико-санітарної допомоги, - сказав Євген Шевченко.

Відзначимо, що за ЦПМСД № 3 закріплено близько 66 тис. миколаївців.

  

Відділ інформаційного забезпечення

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/270617)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: