Мапа порталу

Сімейну амбулаторію в Ракетному Урочищі повністю реконструюють і розширять

У понеділок, 26 червня, заступник міського голови Євген Шевченко разом з начальником управління охорони здоров'я міста Іриною Шамрай здійснив плановий об'їзд по об'єктах галузі охорони здоров'я міста, на яких виконуються ремонтні та відновлювальні роботи.

Так, на початку червня стартувала реконструкція приміщення під розміщення сімейної амбулаторії №1 ЦПМСД №5 (вул. Привільна, 41/1, 41/3).

Проект перехідний, реконструкція буде завершена в 2018 році. Загальне фінансування складає більше 8 млн грн. На поточний рік з міського бюджету вже виділено кошти в розмірі 5 млн 100 тис. грн. Після реконструкції площа амбулаторії суттєво збільшиться, планується закупівля нового обладнання та меблів, створення комфортних умов для пацієнтів.

Згідно з проектом, підрядник ТОВ "Миколаївміськбуд" виконає заміну покрівлі, зміцнить фундамент, утеплить фасад, замінить системи опалення і водопостачання, встановить енергозберігаючі вікна та новий паркан, упорядкує територію.

Віце-мер Євген Шевченко звернув особливу увагу на створення в медустанові необхідних умов доступності для людей з інвалідністю.

- Доступність об'єктів соціальної та медичної інфраструктури - це пріоритетне завдання, яке ставить міська влада. Ми проконтролюємо, щоб все було виконано в стовідсотковому обсязі. У двоповерховій будівлі працюватиме ліфт, відповідно до нових будівельних норм обладнають санвузли, побудують пандус, - додав заступник міського голови.

Завідувач амбулаторії Володимир Царлов, загальний стаж роботи якого в медицині становить 56 років, розповів, що лікувальний заклад обслуговує жителів мкрн. Ракетне Урочище з 2002 року, при цьому охоплює близько 12 тис. дорослих і дітей.

Для жителів мікрорайону дуже зручно, що амбулаторія розташована в безпосередній близькості до них. У нас 6 ліжок денного стаціонару, а протягом року лікування проходять близько півтора тис. осіб, - зазначив Володимир Царлов. - Амбулаторія повністю укомплектована кадрами, а поки йдуть ремонтні роботи, лікарі прийматимуть пацієнтів у приміщенні міської поліклініки №4 на вул. Адміральській, 68. Там виділили кілька кабінетів, є все обладнання. Ні медперсонал, ні миколаївці незручностей не відчують.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/raketnoe)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: