Мапа порталу

Експертно-громадська рада виступила за збереження історичних поховань у м. Миколаєві

У ході засідання Експертно-громадської ради (ЕГР), яке відбулося  у середу 21 червня, одна з членів ради, Тетяна Губська, президент ГО «Некрополь», виступила перед членами ради зі зверненням щодо ініційованого КП «Миколаївська ритуальна служба» проведення ремонтних робіт на міських кладовищах. Такі роботи, за її словами, зокрема, передбачають т.зв. рекультивацію захоронень – тобто ліквідацію «старих та бездоглядних поховань».

У ході обговорення даного питання та з огляду на факти, перелічені у зверненні, члени ЕГР погодилися, що, навіть зважаючи на актуальність питання з необхідністю винайдення на території м. Миколаєва нових  місць для здійснення поховань, необхідним є збереження існуючих могил та, зокрема, історичних поховань на території Миколаївського некрополя. З цією метою ЕГР вважає за доцільне:

1. Підготувати відкритий лист на ім’я міського голови Сєнкевича О.Ф. з проханням об’єктивно переглянути питання щодо т.зв. «рекультивації» старих поховань на території цвинтарів м. Миколаєва, з метою збереження історичних поховань.

2. Ініціювати створення спеціальної комісії з вивчення місць поховань, які підлягають рекультивації. Надати можливість фахівцям приймати рішення стосовно збереження історичних поховань.

3. Визначити певну «територію недоторканості» стосовно поховань історичного сектора Миколаївського некрополя,  забезпечити встановлення огорожі та охорону вказаної території.

4. Визначити можливості залучення бюджетних коштів для реставрації історичних поховань.

5. Розглянути можливість  створення та функціонування системи туристичних маршрутів по території миколаївського некрополя.

6. Направити запит до відділу охорони культурної спадщини (керівник – Бондаренко І.А.) про роз’яснення ситуації щодо проведення «рекультивації» старих поховань.

Відділ громадських зв'язків  

IMAGE FOLDER (/files/News/expert)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: