Мапа порталу

"Інноваційний проект для Миколаєва", - Олександр Омельчук запропонував депутатам підтримати будівництво сонячної електростанції в Корабельному районі

Заступник миколаївського міського голови Олександр Омельчук запропонував депутатам міської ради підтримати будівництво сонячної електростанції в Корабельному районі. Так, мова йде про відведення землі загальною площею 20 гектар в промисловій зоні Корабельного району, в межах території індустріального парку.

Про це стало відомо в середу, 21 червня, в ході постійної комісії з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології.

Так, Олександр Омельчук зазначив, що інвестувати в будівництво сонячної електростанції готова київська компанія, яка має кілька успішно реалізованих проектів в Україні, зокрема Житомирі і Вінниці.

- У минулому році спільно з депутатами на сесії міської ради ми визначили місце для розміщення індустріального парку. Йдеться про ту ділянку, яка межує з вулицями Самойловича, Ольжича і вулицею Національної гвардії, загальною площею близько 60 гектар. На території цієї земельної ділянки є пропозиція розмістити сонячну електростанцію. Фірма-інвестор, яка звернулася в управління архітектури за узгодженням, отримала його, і просить для даного проекту територію в 20 гектар, - сказав він.

Також, Олександр Омельчук підкреслив, що будівництво сонячної електростанції - інноваційний проект для Миколаєва.

Якщо зараз пройти цю процедуру узгодження даного питання на комісії, ми зможемо вже до кінця поточного року запустити будівництво об'єкта. Для Миколаєва будівництво сонячної електростанції є пілотним проектом, на відміну від інших міст, в яких подібні об'єкти вже успішно функціонують, - резюмував Олександр Омельчук.

Ідею будівництва сонячної електростанції підтримав і віце-мер Антон Турупалов.

- Це цікавий проект для міста і дуже важливо, що на даний момент є інвестор. Будь-яке затягування процесу негативно позначиться як на бажанні інвестора щось побудувати, так і на інвестиційній привабливості нашого міста в цілому. Робота міської влади з інвесторами повинна бути максимально прозорою і гласною, - сказав Антон Турупалов.

Однак, в результаті депутати вирішили більш детально вивчити документацію і перенести дане питання на наступне засідання комісії.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/21062017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: