Мапа порталу

Депутати дали добро власнику колишнього заводу "Дормашина" розробити план території за умови проведення громадських слухань

Постійна комісія з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології дала добро представникам власника колишнього заводу "Дормашина" на розробку детального плану території з умовою проведення громадських слухань.

Про це стало відомо в понеділок, 19 червня, в ході засідання комісії.

Так, до депутатів звернувся представник власника колишнього заводу "Дормашина" з проханням дозволити розробку детального плану території за рахунок власних коштів. Таку пропозицію підтримав заступник міського голови Антон Турупалов.

- Розташування в центрі міста об'єкта соціальної сфери вважаю пріоритетним. Згідно зонування, відновлення виробництва на даній ділянці на сьогоднішній день не актуальне. Розробка детального плану перш за все означає, що всі об'єкти архітектури, які забудовник планує побудувати, будуть пов'язані між собою. Так, ми чітко будемо розуміти, чи будуть побудовані велодоріжки, облаштовані тротуари, прилегла територія і так далі. Власники "Дормашина" працюють чесно і прозоро, відповідно до законодавства, - зазначив Антон Турупалов.

В ході діалогу з представником власника "Дормашина" у депутатів виникли сумніви щодо того, чи включена споруда житлових приміщень в генеральний план міста.

Однак депутат міської ради Олена Кисельова, яка також була присутня на комісії, підкреслила, що протягом 15 років за генеральним планом на даній ділянці була передбачена територія житлової забудови.

- У міста є генеральний план і зонінг. Будь-який інвестор, який хоче побудувати або продати будь-які об'єкти в Миколаєві, перш за все дивиться ці два документа і зіставляє, чи відповідають його наміри з цим планом. Це відкриті документи та джерела. На даний момент, інвестор, маючи на руках право власності на нерухомість, з'ясував, що за генпланом його об'єкт не відповідає цільовому використанню, звернувся до профільного управління архітектури з пропозицією привести свої об'єкти у відповідність з генпланом. Таким чином, управління архітектури дає доручення інвестору розробити такий план. Ось це - робота з містобудівною документацією. А бажання Антона Турупалова розглянути дане питання на комісії - процес гласності та відкритості, - резюмувала Олена Кисельова.

В результаті, більшістю голосів депутати ухвалили рішення погодити дане питання за умови проведення громадських слухань.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/19062017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: