Мапа порталу

Віце-мер Антон Турупалов вніс на розгляд депутатів пропозицію щодо об’єднання управлінь земельних ресурсів та містобудування і архітектури міської ради в один департамент

12 червня заступник міського голови Антон Турупалов у ході засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології вніс на розгляд депутатів пропозицію щодо доцільності об’єднання управління земельних ресурсів та управління містобудування та архітектури міської ради в один департамент.

Це було б оптимальне рішення для більш якісного управління та організації процесів між цими структурними підрозділами, скорочення бухгалтерії та кадрів. Часто їх питання є спільними. Я прошу вас підтримати таке рішення, - додав віце-мер.

При цьому депутат Олег Крісенко зазначив, що слід налагодити внутрішні комунікації між даними структурними підрозділами за рахунок службових інструкцій тощо, а також повернути колишні повноваження управлінню споживчого ринку і передати його у підпорядкування віце-мера Антона Турупалова.

Ми постійно працюємо зі структурою виконавчих органів, вона не є статичною, - відповів заступник міського голови. - І те, що говорить депутат Олег Крісенко, логічно, адже часто питання, що стосуються споживчого ринку, землі та архітектури, пов’язані між собою.

У свою чергу, депутат Андрій Яковлєв звернув увагу на те, що його більше турбує інше питання, яке він особисто ініціював - про передачу повноважень з благоустрою окремому управлінню, тобто виокремлення цих повноважень з функцій та завдань департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції.

На жаль, такої ініціативи на сьогодні немає. Тож, на мою думку, якщо розглядати модернізацію блоку управлінь землі та архітектури, у підпорядкування заступника міського голови з цих питань слід передати, крім споживчого ринку, блок благоустрою, - заявив Андрій Яковлєв. - Тоді це працюватиме комплексно, буде повний контакт між управліннями. Оперативно використовуючи інформацію про відсутність відведення землі, незаконну забудову тощо, структурний підрозділ з благоустрою зможе швидко демонтувати незаконні будки. 

Питання про підготовку відповідного проекту рішення щодо об’єднання управління земельних ресурсів та управління містобудування та архітектури міської ради було винесено на голосування, проте не набрало достатньої кількості голосів. Голова комісії Ігор Концевой зазначив, що заступник міського голови має право підготувати проект та повторно винести його на розгляд депутатів.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/12.06.2017)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: