Мапа порталу

Профільна "бюджетна" комісія міської ради розпочала розгляд проекту рішення про внесення змін до міського бюджету Миколаєва

У понеділок, 29 травня, відбулося засідання постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, у ході якого депутати розпочали розглядати проект рішення про внесення змін до міського бюджету міста Миколаєва. У засіданні взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступники мера Євген Шевченко, Мкртич Мкртчян, Валентина Бондаренко, керівники управлінь та департаментів міської ради – головних розпорядників коштів.

Нагадаємо, що раніше цього ж дня даний проект рішення було затверджено виконкомом міської ради.

За словами голови комісії Олександра Бернацького, пооб’єктний розпис було надано депутатам два тижні тому і у народних обранців було достатньо часу для того, щоб з ним ознайомитися.

-         Ми розуміємо, що з об’єктами, які увійшли до бюджетного розпису, вже потрібно починати працювати, щоб вистачило часу освоїти кошти, - зазначив Олександр Бернацький.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич додав, що кожна фракція надала свої пропозиції щодо внесення змін до бюджету.

Мене збурює ситуація, коли деякі депутати докоряють, що на інший округ виділено більше коштів. При цьому всі забувають про магістральні дороги, які проходять по округам, світлофорні об’єкти, об’єкти, які відносяться до соціальної сфери – спортивні майданчики тощо. Ми намагаємося максимально включити інтереси всіх міських округів, у тому числі тих, де немає жодного депутата, який би представляв їх інтереси, - таких у місті налічується десять. У нас з вами одне місто! Таким чином, були враховані запити, надані депутатами, також звернули увагу на об’єкти, які не встигли завершити минулого року, відсортували об’єкти за аварійністю. Та за один рік неможливо виправити всі проблеми, які є в місті. Ми намагалися максимально врахувати всі фактори, - розповів мер.

При цьому керівник міста зазначив, що робота триває і міська рада діятиме в інтересах Миколаєва.

Депутат Владислав Єнтін зауважив, що на його думку кошти все ж розподілені нерівномірно. Як приклад він навів перелік прізвищ депутатів, на округи яких виділено кошти для  капітального ремонту об’єктів. З’ясувалося, що це видатки на проведення капітального ремонту об’єктів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Міський голова ще раз підкреслив, що міська влада в першу чергу допомагатиме тим миколаївцям, які взяли на себе відповідальність за управління власним будинком.

-         Зустрічаючись з містянами в рамках публічного звіту міського голови, я кожного разу наголошую: якщо ви не створили ОСББ, ви будете останніми у черзі. Хочу повторити, користуючись можливістю: мешканці будинків, в яких приватизовані всі квартири, є власниками дахів, підвалів та іншого майна на праві спільної сумісної власності, відповідно до законодавства України. Миколаївці мають право самостійно обирати компанії для обслуговування цієї власності. Вважаю, що завдання кожного депутата міської ради - сприяти людям у створенні ОСББ, - сказав мер. - Міська влада допомагатиме городянам управляти їх майном та утримувати його в належному стані.      

Керівник департаменту житлово-комунального господарства міської ради Андрій Палько підтвердив, що всі без виключення ОСББ, які подавали заявки, зібрали пакет документів та  передбачили співфінансування, враховані у міському бюджеті.

-         Департамент житлово-комунального господарства щочетверга о 16:00, а щоп’ятниці о 17:00 проводить зустрічі-консультації для представників ОСББ, - поінформував Андрій Палько. – Зустрічі проходять на постійній основі.

У зв’язку з відсутністю кворуму депутати – члени постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку вирішили перенести розгляд проекту рішення про внесення змін до бюджету міста Миколаєва. Міський голова Олександр Сєнкевич додав, що він ініціюватиме зустріч з головами фракцій із цього питання.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/29.05.2017_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: