Мапа порталу

Олександр Сєнкевич презентував програму встановлення придомових пандусів в багатоквартирних будинках, де проживають люди з обмеженими можливостями

У середу, 24 травня біля житлового будинку по вул. 8 Березня, 12, Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради разом із підприємством громадської організації «Центр виробничої практики інвалідів АТО» презентувати програму встановлення придомових пандусів в багатоквартирних будинках де проживають люди з інвалідністю - візочники. Вперше в Миколаєві, усі пандуси виробляються жорстко дотримуючись державних будівельних норм, що є великим кроком в напрямку архітектурної доступності міста.

На заході були присутні міський голова Олександр Сєнкевич, директор Департаменту житлово-комунального господарства Андрій Палько, радник міського голови з питань вирішення проблем людей з обмеженими можливостями Ольга Виноградова, голова Миколаївської філії ГО "Українська асоціація інвалідів АТО" Ілля Шполянський, голова фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Вікторія» Руслан Бузік, а також учасники АТО та мешканці багатоквартирного будинку з обмеженими можливостями.

Так, голова МФГО "Українська асоціація інвалідів АТО" Ілля Шполянський зазначив, що на підприємстві підрядника, усі працівники є людьми з інвалідністю, або учасники АТО, а основною перешкодою для встановлення пандусу стало небажання деяких мешканців будинку.

- Центр виробничої практики АТО на даний момент відкрив новий напрямок — виробництво металевих пандусів, при створенні яких ми намагаємося притримуватися усіх норм. Це вперше в Миколаєві робиться за кошти міського бюджету. Люди, які повернулися з АТО можуть бути одразу працевлаштовані та включатися в роботу. В поточному році на проекти по встановленню пандусів з міського бюджету виділено біля 700 тис.грн. Також, планується встановити по місту 25-30 таких пандусів, і додатково крім прибудинкових побудувати пандуси у під'їздах. Важливо, що такими обєктами можуть користуватись не лише люди з інвалідністю, але і жінки з маленькими дітьми на колясках, або люди з важким багажем, - повідомив Ілля Шполянський.

В ході заходу, Олександр Сєнкевич особисто перевірив чи якісно виконав роботу підрядник та зробив деякі зауваження стосовно встановлення пандусу.

- Сьогодні ми запускаємо пілотний проект з установки пандусів для людей з обмеженими можливостями, які пересуваються за допомогою візків. Це перший проект такого плану, ми працюємо спільно з українською асоціацією інвалідів АТО, які вирішили прийняти пряму участь, допомогти людям, виграли тендер і почали працювати. В ході перевірки у мене виникли деякі зауваження, які слід врахувати в наступних проектах, це логічно, вони тільки почали працювати. Надалі при установці пандусів таких недоліків уже не буде. Це нормальна практика в європейських країнах, коли для людей з обмеженими можливостями організовують в'їзди, пандуси, створюють всі умови для їх нормальної життєдіяльності, таким чином порівнюючи їх права іншими жителями міста, - резюмував мер. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/24052017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: