Мапа порталу

У Миколаєві створять "Міський фонд підтримки підприємництва", щоб реалізувати програму часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами підприємцям

У вівторок, 23 травня, члени постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста рекомендували винести на сесію міської ради проект  рішення про створення комунальної установи "Міський фонд підтримки підприємництва".

Про деталі розповіла Тетяна Шуліченко, директор департаменту економічного розвитку міської ради.

Вже розроблена міська програма підтримки підприємництва, вона наразі розглядається депутатськими комісіями. Даною програмою передбачена часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва. Відповідно до ст.16 закону України про розвиток підприємництва, механізм погашення кредитних ставок діє через фонди регіонального чи місцевого розвитку. У нас вже є Центр регіонального розвитку - через нього проходитиме фінансування даного заходу від облдержадміністрації. Тож у випадку виділення коштів з міського бюджету, отримаємо подвійне фінансування, що заборонено Бюджетним кодексом України. Тому місто створює комунальну установу "Міський фонд підтримки підприємництва" для надання допомоги підприємцям, стимулювання розвитку бізнесу, створення нових робочих місць, - поінформувала Тетяна Шуліченко.

За словами директора департаменту, у структурі фонду буде три працівника. Необхідне фінансування - 500 тисяч гривень на два роки. Керівника обиратимуть на конкурсній основі. Компенсувати відсоткові ставки будуть за кошти державного бюджету. Крім того, фонд зможе залучати грантові кошти.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/fond)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: