Мапа порталу

Європейські лаунж-зони на Соборній площі

Миколаївська міська рада та міський голова запрошують городян та гостей міста 20 травня на святкування Дня Європи в Миколаєві!

Цього дня Соборна площа перетвориться на справжній осередок традицій, культур, літературних та музичних перлин мистецтва Європейського союзу.

Окрасою «європейської» площі стануть колоритні фотозони, виконані у стилі країн Євросоюзу та тематичні локації – зони відпочинку.

Так, бібліотечні інтелектуальні локації Централізованих бібліотечних систем для дітей та дорослих підготували для гостей свята безліч літературних сюрпризів. Лінгвістичний флешмоб «Передай вітаннячко європейськими мовами» (з відеозаписом і подальшим розміщенням на Ютуб-каналі бібліотеки), конкурс «Євроалфавіт», тест-вікторина «Будьмо знайомі, Європа!» та вікторина-фотоколаж «Визначні місця Європи» чекають на дорослих та юних миколаївців.

Арт-та лаунж-зона здивують театралізованою вікториною «Відкрий для себе Європу» (спільно з Німецьким культурним центром і Болгарським читалищем б/ф №16), настільною грою «Прапори країн Європи» та казковим лото «Європейські казкарі та їх герої».

На тематичній зоні «Казкова Єврокнига» гості свята зможуть познайомитись з інсталяцією літератури «Літературний фреш», де експонуватимуться казки відомих авторів з України, Данії, Італії Німеччини, Швеції, Франції; взяти участь у європейському казковому «Бук-арті»; відвідати інтерактивну студію «Розмалюй казку», де діти спільно з батьками зможуть розмальовувати на фліпчартах відомих казкових героїв; сфотографуватись на згадку біля стенда - тантамарески.

Євро – арт майданчик подарує присутнім свято всесвітньої та європейської музики, що прозвучить у виконанні творчих колективів шкіл естетичного виховання міста. В цей день у живому виконанні прозвучать твори відомих композиторів - класиків усіх часів: Ханса Цимера, Вольфганга Моцарта, Євгена Дербенка, Клода Болінга, Дженнаро Руффоло, Петра Хаджиєва та ін. Також на майданчику вишуканої музики по-новому прозвучать і українські композиції, виконані на народних інструментах.

Родзинкою Соборної площі стане розмаїття повітряних зміїв на фоні небесної блакиті. Повітряні змії запустять в небо о 16:00 гості нашого міста, які прибули з Італії, Франції, Німеччини, Туреччини, Польщі, В’єтнаму та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Незвичайну атмосферу святу з нагоди Дня Європи в Миколаєві створять виступи молоді міста та яскраві естрадні колективи. Відсвяткуймо сучасне, європейське свято разом, усією миколаївською родиною. 

Управління культури та охорони культурної спадщини


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: