Мапа порталу

Міська влада розробить чіткі правила догляду за зеленими насадженнями в місті Миколаєві, а поки що депутати рекомендують меру продовжити мораторій на обрізку дерев

У понеділок, 15 травня, комісія з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології розглянула питання про кронування зелених насаджень в Миколаєві.
Так, депутат Анатолій Дюмін звернувся до начальника управління екології департаменту житлово-комунального господарства Володимира Корчагова з проханням розібратися, чому на вул. Пограничній наразі проводиться варварська обрізка дерев. 
Анатолій Дюмін закликав депутатів звернутися до мера Миколаєва Олександра Сєнкевичу з проханням повністю заборонити обрізання дерев у місті, крім аварійних випадків. 
За словами Володимира Корчагова, відповідно до правил експлуатації зелених насаджень наразі їх обрізка заборонена, тому він негайно виїде за вказаною адресою і перевірить, хто підрядник і на якій підставі виконуються роботи. При цьому він додав, що протягом двох місяців управління екології спільно з депутатами міської ради проводило навчання представників патрульної поліції по наступній темі: які документи вони повинні запитувати у людей, що проводять обрізку дерев.
- На сьогоднішній день за результатами тендеру, проведеного департаментом ЖКГ міської ради, у Миколаєві на законних підставах працюють два підприємства, - поінформував Володимир Корчагов. - Телефонуйте 102 - міліція знає, як реагувати.
Віце-мер Мкртич Мкртчян повідомив депутатам, що міська влада розробить чіткі правила догляду за зеленими насадженнями в місті Миколаєві. 
- За моїм дорученням готуються правила догляду за зеленими насадженнями в Миколаєві, в яких інструментами графічних додатків буде вказано, що можна робити, щоб підрядники однозначно розуміли, що від них вимагається. І городяни теж повинні це знати. Якщо буде прийнято рішення про знесення або кронування дерев, ця інформація буде оприлюднена на сайті міської ради: будь-який миколаївець, зайшовши на сайт, зможе подивитися, чи є там адреса, що його цікавить, - детально пояснив Мкртич Мкртчян.

Депутати міської ради - члени комісії підтримали ініціативу свого колеги Анатолія Дюміна і рекомендували меру Миколаєва Олександру Сєнкевичу продовжити дії мораторію на обрізку дерев у Миколаєві за винятком аварійних.
Крім того, депутати вважають, що всі повноваження по обрізці дерев слід передати управлінню екології департаменту житлово-комунального господарства. Надалі всі рішення по обрізці дерев члени комісії хочуть погоджувати самі.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/obriz)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: