Мапа порталу

Експертно-громадська рада підтримала проект Програми розвитку малого та середнього підприємництва у м. Миколаєві на 2017-2018 роки

У четвер, 4 травня, експертно-громадська рада виконавчого комітету Миколаївської міської ради (ЕГР) розглянула проект Програми розвитку малого та середнього підприємництва у м. Миколаєві на 2017-2018 роки, розроблений департаментом економічного розвитку Миколаївської міської ради.

Презентуючи Програму, директор департаменту Тетяна Шуліченко відзначила, що даний проект розроблений з урахуванням пропозицій, які були надані експертно-громадською радою за підсумками аналізу попередньої Програми у 2016 році.

Окрім цього, презентований проект містить й інші новаторські розділи. Так, Програмою передбачено кілька напрямків удосконалення фінансової підтримки підприємницьких ініціатив. Серед них - часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами, які надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва, а також – компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску суб’єктам малого підприємництва, які влаштовують на роботу безробітних на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності.

Новаторською знахідкою є й ініціювання промоційної кампанії «Купуй миколаївське» та розробка на конкурсних засадах відповідного логотипу.

Значна увага, згідно з Програмою, має приділятися детальному дослідженню бізнес-клімату міста шляхом проведення анкетувань та соціологічних опитувань. Дана позиція викликала одностайне схвалення серед членів ЕГР, які підкреслили важливість спрямування зусиль саме на ті галузі і напрями підприємництва, які можуть бути конкурентоздатними на українському або й міжнародному ринку.

Також учасники обговорення висловили додаткові рекомендації до презентованого проекту. Зокрема, розробникам порадили перед винесенням Програми на розгляд міської ради конкретизувати певні заходи та визначити більш конкретні вимірювані критерії ефективності її виконання.

Після активного обговорення проекту Програми та передбачених нею заходів члени ЕГР в цілому підтримали його абсолютною більшістю голосів.

Відділ громадських зв’язків управління

внутрішньої політики департаменту

міського голови Миколаївської міської ради

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: