Мапа порталу

У Миколаєві створять новий проект муніципального льодового катка з енерго-ефективних матеріалів

У Миколаєві міська влада планує створити новий проект льодового катка, який буде в комунальній власності та використовувати при його будівництві енергозберігаючі «сендвіч-панелі».
 
Про це в середу, 4 травня, на передачі "На зв'язку з муніципальною владою" заявив міський голова Олександр Сєнкевич.
 
Так, відповідаючи на питання миколаївця, щодо закриття миколаївського льодового катка «Гольфстрім» мер пояснив, що перш за все потрібно розуміти, яким чином міська влада може впливати на об'єкти, які знаходяться в приватній власності.

- Найпростіше судити з якихось уривків інформації, але набагато важливіше розуміти, як міська влада може і має право впливати на бізнес-об'єкти. Максимум - знизити оренду землі, що ми і запропонували зробити. Каток був бізнес-проектом, власнику якого я особисто пропонував бути його лобістом і вийти до депутатів з пропозицією знизити орендну вартість об'єкта до нульової, так як це соціально-важливий об'єкт для міста. Але найголовніша проблема полягала в тому, що у покриття катку є свій термін придатності - 10 років, і він вже став непридатним. Крім того, значне підвищення тарифів на електроенергію також вплинуло на його закриття. Не в нашій компетенції регулювати тарифи на електрику. Перш за все, цей проект перестав бути вигідним бізнесменові, він став нерентабельним, - повідомив міський голова.

Також, Олександр Сєнкевич зазначив, що незабаром міська влада планує створити новий проект катка, однак, об'єкт буде вже в комунальній власності, а не належати приватній особі.
 
- Ми хочемо спроектувати новий каток, але вже комунальний, використовуючи при цьому економічно-вигідні матеріали для будівництва, так звані «сендвіч-панелі», які будуть енерго-ефективними. Побудований таким чином каток зможе працювати цілий рік, а не тільки в певний сезон, - резюмував мер.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: