Мапа порталу

Депутати міської ради погодилися надати субвенцію області на завершення будівництва спортивного містечка у парку Перемоги

У вівторок, 25 квітня, на позачерговій 19 сесії Миколаївської міської ради VII скликання депутати погодили рішення про надання субвенції з міського бюджету міста Миколаєва обласному бюджету Миколаївської області у розмірі 40 млн. грн. на добудову спортивного містечка у Парку Перемоги.

У ході сесії міський голова Олександр Сєнкевич озвучив проект рішення міської ради, у якому йдеться про таке: "Доручити першому заступнику міського голови Дадівєріну А.Д., заступникам міського голови Бондаренко В.І., Шевченку Є.В. на звернення Миколаївської облдержадміністрації підготувати проекти рішень міської ради про внесення змін до програми соціально-економічного розвитку міста та міського бюджету стосовно виділення субвенції  з міського бюджету міста Миколаєва обласному бюджету Миколаївської області на закінчення робіт по об’єкту "Створення спортивного містечка по Проспекту Героїв України (Героїв Сталінграду), 4 у місті Миколаєві" на суму 40 млн. 170 тис. грн. з подальшою передачею об’єкта до комунальної власності міста Миколаєва".

За словами мера, з відповідним проханням до керівництва міста звернувся перший заступник голови облдержадміністрації В.В.Бонь, пропонуючи невідкладно розглянути на сесії питання про виділення субвенції.

- Недобудоване спортивне містечко знаходиться у державній власності, тож міський бюджет не може виділяти кошти на його завершення. Роботи з будівництва фінансувалися з обласного бюджету. Щоб передати об’єкт в міську комунальну власність, його треба добудувати, ввести в експлуатацію, а потім передати разом з ділянкою землі. Цей гордіїв вузол має два варіанти розв’язання: можна чекати років з п’ять, доки область добудує за свої кошти, а можна зробити за свої кошти і отримати об’єкт, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Він додав, що до вивчення питання по спортивному містечку підійшли після завершення робіт з реконструкції фехтувальної школи, що знаходиться на тій же території. Виявилося, що стадіон знаходиться в стані руйнації і якщо його терміново не добудувати, місто втратить цей об’єкт.

- Чекати часу немає. Наразі встановилася тепла погода і ми маємо можливість завершити будівництво спортивного містечка та отримати його в міську комунальну власність, - підбив підсумки мер. - Більше того, я вважаю, що поруч на прилеглій території можна збудувати поле для бейсболу. До мене неодноразово зверталися представники Миколаївської федерації бейсболу з проханням виділити місце для розташування тренувального майданчика.

Мер пояснив, звідки планується взяти кошти для субвенції. За його словами, можна використати зароблені минулого року на депозиті 37 млн. грн., а ще 3 млн. взяти з бюджету на поточний рік.

У процесі обговорення більшість депутатів дійшли до висновку, що Миколаєву, а особливо нашому підростаючому поколінню, сучасний спортивний об’єкт дуже потрібен. Це засвідчили і в процесі голосування: за -  44 голоси. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/25042017_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: