Мапа порталу

Миколаївським водіям освіжать пам'ять: порушникам доведеться «підвищувати кваліфікацію» в автошколах

Сьогодні у міськвиконкомі пройшла чергова нарада щодо виявлених за останні два тижні фактів порушення водіями міських «маршруток» правил дорожнього руху або невиконання норм законодавства про пільговий проїзд.

Начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради Іван Присяжний поінформував про заходи, вжиті за результатами попередніх засідань робочої групи. Так, минулого разу порушувалося питання по маршруту №13. Нагадаємо, що водій А. В. Бартиш відмовився перевозити пенсіонерку, а потім підняв руку на жінку, яка за неї заступилася.

Отже, за інформацією підприємства «ТФТ», яке обслуговує цей маршрут, прийнято рішення звільнити водія - учасника події, а також відсторонити від виконання обов'язків начальника колони «ТФТ», в чиїх повноваженнях, власне, і знаходиться контроль над роботою водіїв на маршруті №13. Рішенням власника підприємства оголошено догану і попередження директору МПП «ТФТ» А. М. Денисенку за неякісну організацію роботи підприємства з перевезення пасажирів. З усіма водіями провели інструктаж щодо порядку надання послуг.

Іван Присяжний підкреслив, що за останній час кількість звернень до міської влади з боку пільгових категорій населення значно знизилася, що свідчить про ефективну роботу, яка проводиться управлінням транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій, громадськістю.

Крім того, на адресу виконавчих органів міськвиконкому стали надходити не тільки скарги, але й подячні заяви миколаївців з позитивним відгуком про сумлінну роботу водіїв маршрутних таксі. Наприклад, ветеран праці, інвалід дитинства С. В. Орлова подякувала міській владі за вжиті заходи щодо наведення порядку в галузі пасажирських перевезень і попросила особливо відзначити водія Анатолія Камзьола (МПП «ТФТ», маршрут №16).

Громадські активісти від себе додали, що вчора фірма «ТФТ» відзначилася ще в одній добрій справі - допомогла відвезти дітей-сиріт з дитячого будинку в Радсаді до Варварівської районної лікарні.

У ході сьогоднішньої наради розглянули два звернення - від В. Н.Іванової за фактом порушення водієм ПП «МіС» правил дорожнього руху і грубого поводження по відношенню до пенсіонерки, а також від мешканки міста Наталії за фактом зупинки транспорту водієм ТОВ «Приватавтолюкс» в недозволеному місці і відмови в перевезенні пільговика. На час розгляду справи водіїв відсторонили від роботи.

Після обговорення, вислухавши всі сторони і враховуючи пропозицію громадських активістів, начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради повідомив, що водіїв-порушників будуть формувати в групи і відправляти в автошколи для «підвищення кваліфікації». Сьогоднішніх «винуватців свята», крім дисциплінарних заходів від роботодавців, теж чекає така доля.

«В автошколах водіям будуть читати курс конкретно по їх порушенням. Якщо не провіз пільговика, вивчай законодавство. А ось якщо факт порушення повториться і після профілактичних курсів, таких водіїв будемо відразу виганяти з роботи», - зазначив Іван Присяжний.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: