Мапа порталу

На виконком міської ради винесуть питання про демонтаж незаконної забудови зеленої зони біля ринку "Колос"

У понеділок, 20 березня, постійна комісія з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології розглянула питання про незаконне будівництво тимчасових споруд на території зеленої зони в районі ринку Колос (просп. Миру, 2). Орендар земельної ділянки - ТОВ "Україночка".

Про заходи, які вжиті міською владою з цього питання, доповів заступник міського голови Антон Турупалов. Він зазначив, що 10 березня адміністрація Інгульського району провела огляд території на предмет виявлення незаконних споруд за адресою: просп. Миру, 2. На підставі акта огляду прийнято рішення направити лист на адресу Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). Також був направлений запит на ім'я головного архітектора міста з приводу надання інформації про те, чи є необхідні дозволи на будівництво.

- Ми отримали відповідь: управління містобудування та архітектури не надавало містобудівних умов і обмежень на забудову цієї ділянки, робота ведеться не санкціоновано. В ДАБІ документів дозвільного та декларативного характеру, що дозволяють проводити підготовчі та будівельні роботи, також немає, - повідомив Антон Турупалов.

Віце-мер додав, що лист про численні порушення в зоні будівництва надійшов і від КП "Миколаївелектротранс". На даній території знаходяться дві діючі опори контактної мережі трамвая. В процесі будівництва опори опинилися всередині споруди. Крім того, під незаконною спорудою на глибині метра прокладений кабель потужністю 6 кВт.

- У зв'язку з отриманою інформацією, управлінням земельних ресурсів міської ради підготовлено проект рішення міської ради "з метою захисту прав та інтересів територіальної громади м. Миколаєва дати згоду на припинення ТОВ "Україночка" права користування земельною ділянкою за адресою: проспект Миру, 2, переданим в оренду згідно з рішенням міської ради, та доручити юридичному департаменту Миколаївської міської ради рішення в судовому порядку питання припинення прав користування земельною ділянкою, розірвання договору оренди і повернення земельної ділянки Миколаївському міській раді по акту приймання-передачі", - повідомив Антон Турупалов.

Депутат міської ради Ростислав Філевський зазначив, що якщо першочерговим стоїть завдання ліквідувати будки, питання про знесення незаконних споруд потрібно виносити на виконком і приймати відповідне рішення. Крім того, необхідно звернутися в ДАБІ з вимогою ініціювати перевірку.

- Державна архітектурно-будівельна інспекція - це єдиний орган, який на сьогоднішній день може припинити незаконне будівництво, - наголосив Ростислав Філевський. - Держгеокадастр повинен перевірити цільове використання земельної ділянки. При наявності всіх документів у нас будуть підстави, щоб говорити, чи є порушення договору. І в такому випадку звертатися до суду або виносити питання на сесію міської ради.

Після обговорення депутатська комісія рекомендувала заступнику міського голови Антона Турупалову невідкладно винести на найближчий виконком міської ради питання про проведення демонтажу незаконних споруд. Також комісія рекомендує виконавчим органам міської ради звернутися в Державну архітектурно-будівельну інспекцію з проханням провести перевірку незаконного будівництва, накласти припис і стягнути штраф.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/ukraino4ka)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: