Мапа порталу

У Миколаєві презентували дизайн-код вулиці Соборної

Менеджери “Агенції розвитку Миколаєва” спільно з творцями проекту Архітектура Миколаєва  розробили спеціальні правила оформлення вивісок в історичному центрі міста.

Презентація дизайн-коду головної пішохідної вулиці - вулиці Соборної - відбулася в п'ятницю, 17 березня, у виставковій залі Миколаївського міського палацу культури і мистецтв у рамках проекту "Реконструкція центральної частини Миколаєва".

На початку презентації  менеджер проекту Євгенія Дулько пояснила причини роботи над цим проектом  та суть концепції дизайн-коду всім присутнім:

- Вивіски - це одна із найболючіших тем в Україні, і всі міста намагаються вирішити це питання, зробити так, щоб все виглядало гарно. Саме тому командою, а найбільше Євгеном Васюковим, було розроблено дизайн - код Соборної - концепцію розміщення вивісок. Цей документ - пропозиція, він не є фінальним варіантом. Це не правила, а бачення того, як все має бути”, - сказала Євгенія Дулько.

Так, під час презентації  архітектор Євген Васюков презентував розроблені рекомендації щодо типів та розмірів інформаційних конструкцій, а також схеми розміщення вивісок на будівлях по всій Соборній - головній вулиці Миколаєва та найдовшій пішохідній вулиці України.

Зі слів координатора проекту  Дениса Моляки, цей проект є аналітичним, його зроблено для того, щоб порушити це питання у міській владі: “Ми можемо розповісти про приклади різних українських міст: Івано-Франківська, Житомира, Львова. Але, ми не є суб’єктами прийняття рішень. Якщо цей проект зацікавить міську владу, то вони приймуть його до розгляду та винесуть на сесію міськради”.

В той же час  головний архітектор Миколаєва Ганна Палєха  прокоментувала проект: “Більшість із зазначених напрацювань буде в основі паспортизації вулиці Соборної та положення про зовнішні вивіски в Миколаєві”.

Даний захід є останнім публічним заходом першого етапу проекту “Розробка концепції реконструкції центральної частини міста Миколаїв”, який фінансується фондом Western NIS Enterprise Fund. WNISEF - фонд із капіталом у розмірі 150 мільйонів доларів США, що інвестує у підприємства малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові.

Детально ознайомитись з концепцією дизайн - коду можна за посиланням: http://archmykolaiv.com/soborna-design-code/

 

КУ «Агенція розвитку міста Миколаєва»

IMAGE FOLDER (/files/News/200317)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: