Мапа порталу

Молодь міста підтримує ініціативу створення Молодіжного центру

 Під час засідання Ради з питань молодіжної політики при міському голові, до складу якої входить більше 60 громадських організацій, яке відбулося сьогодні, 2 лютого, в приміщенні Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова, членами Ради було обговорено питання стосовно створення в місті Миколаєві Молодіжного центру.

Дане питання озвучив начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради Олег Соколик.

«Створення Молодіжного центру надасть можливість для налагодження більш ефективної горизонтальної комунікації між представниками громадських організацій. Молодіжний центр слугуватиме не тільки як майданчик для зустрічей та проведення різного роду тренінгів, а й стане таким собі коворкінг-центром для молоді міста. … Нам в управління на конкурс проектів, програм та заходів приносять велику кількість цікавих проектів, але в більшості з них велику суму коштів забирає оренда приміщення для проведення заходів. Створивши Молодіжний центр, ми з легкістю зможемо зекономити велику кількість бюджетних коштів та надати молоді приміщення, яке технічно буде відповідати усім вимогам для проведення молодіжних заходів», – відмітив Олег Соколик.

Обговоривши дане питання, молоді активісти підтримали ідею створення Молодіжного центру та навіть почали запропонувати різні варіанти приміщень, які потенційно підходять під завдання центру. Завершуючи обговорення, члени ради вирішили працювати в цьому напрямку спільно, адже це питання не однієї громадської організації, а усієї молоді міста.

Під час засідання Ради, окрім робочих питань діяльності органу, були цікаві доповіді гостей з Херсону та Одеси, а саме: Юрій Капушенко – радник Херсонського міського голови, голова Ради м. Херсону розповів про успішні молодіжні ініціативи, які реалізуються в його місті, та Рудомьоткін Артем – автор ідеї створення журналу PROactive, презентував журнал для проактивної молоді.

Крім того, Олег Соколик проанонсував приїзд начальника управління молодіжної політики міста Вільнюс (Литва), під час якого планується провести кілька робочих зустрічей з молоддю Миколаєва з метою обміну досвіду в напрямку розвитку молодіжної політики. 

IMAGE FOLDER (/files/News/030217)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: