Мапа порталу

Міська влада просить підприємців чистити від снігу прилеглу територію

Шановні підприємці!

За прогнозом синоптиків, на Різдвяні свята у місті очікується ускладнення погодних умов, зокрема зниження температури повітря до 11-18С, хуртовина. Міська влада звертається до вас з проханням виконувати Правила благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, а саме постійно утримувати у чистоті та порядку власні, орендовані й прилеглі території.

Рішенням Миколаївської міської ради від 16.05.2013 № 28/10 «Про внесення змін та доповнень до рішення Миколаївської міської ради від 19.04.07 № 12/21 «Про затвердження Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві» (далі – Правила) визначається порядок благоустрою міста, його санітарний стан – утримання дворових і внутріквартальних територій, територій, прилеглих до приватних домоволодінь, проїзної частини вулиць, доріг, мостів, шляхопроводів і набережних, трамвайних шляхів, павільйонів на зупинках міського транспорту, парків, садів, скверів, бульварів, газонів, привокзальних територій, територій навколо підприємств торгівлі і громадського харчування, територій, що прилягають до будівельних майданчиків, виробничих територій, пустирів, об’єктів культурної спадщини, пляжів, кладовищ та інших об’єктів благоустрою відповідно до чинного законодавства.

Правилами встановлено ряд заходів, основними з яких є постійне утримання у чистоті та порядку власних, орендованих і прилеглих територій.

Відповідно до пп. 1.3. Правил учасниками правовідносин у питаннях благоустрою є керівники та інші посадові особи підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності і відомчого підпорядкування, фізичні особи, органи самоорганізації населення, а також посадові особи, уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою.

На підставі пп. 7.3 Правил підприємства, організації, установи, власники будівель та споруд торговельного, соціально-культурного, спортивного та іншого призначення, власники або користувачі присадибних ділянок можуть укладати договір на утримання прилеглої території з адміністрацією району, в якому знаходиться даний об’єкт.

Відсутність договору на утримання прилеглої території не звільняє суб’єктів господарювання від відповідальності за неналежне утримання цієї території.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: