Мапа порталу

На Миколаївщині розпочалися практичні навчання новоствореного 11 стрілецького батальйону територіальної оборони

8 червня в обласному збірному пункті урочисто розпочався етап бойового злагодження командно-штабних навчань 11 стрілецького батальйону територіальної оборони в Миколаївській області.

Протягом тижня новобранці набуватимуть досвіду вогневої, тактичної і медичної підготовки.

Воїнів вітали голова облдержадміністрації Вадим Меріков, Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров, заступник голови обласної ради Олександр Смирнов.

Юрій Гранатуров висловив тверду впевненість у тому, що ці бойові навчання дозволять воїнам згадати усі навички, які вони отримували, проходячи строкову службу у лавах збройних сил. А ті, хто не служив – пройдуть «курс молодого бійця». Юрій Гранатуров побажав новобранцям високого бойового духу і достойної бойової підготовки.  

Заступник обласного військового комісара полковник Віктор Мамчур наголосив, що практичні навчання з територіальної оборони проводяться вперше за всю історію незалежної України. Вони розпочалися одночасно у  18 областях нашої держави. На Миколаївщину покладено особливу відповідальність – сформувати 11 стрілецький батальйон.

За кілька днів до лав 11 стрілецького батальйону вступили 500 жителів Миколаївської області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Вадим Меріков. На його думку, це ще одне свідчення сили духу та злагодженості українського народу.

Вояків благословив голова військового відділу Миколаївської єпархії по взаємодії із Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями протоієрей Валерій. Він звернувся до новобранців з вітальним словом і окропив їх освяченою водою.

Керівники міста і області оглянули умови проживання призовників. Їх розташували у палатковому містечку з електропостачанням, забезпечили питною водою і харчуванням, видали нову постільну білизну. Частина воїнів уже сьогодні перебуває на полігоні «Широкий Лан», де виконує навчальні стрільби. Днями запланований виїзд на полігон фахівців за професіями – мінометників, зенітників, снайперів. Вони ділитимуться з новобранцями досвідом.

Вік призовників – від 20 до 60 років. До лав стрілецького батальйону вступили навіть 5 представниць прекрасної статі.

Заняття тижнем не обмежаться. Підготовка триватиме і далі, проте вже для кожного підрозділу батальйону окремо.  

 

IMAGE FOLDER (/files/News/45)

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: