Мапа порталу

299 бригаді тактичної авіації виповнилося 40 років!

Сьогодні, 4 листопада, у Миколаєві відбулися урочистості, присвячені до 40-річчя 299 бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта В. Нікіфорова.

Як зазначив командир бригади полковник Олександр Дяків, його військова частина має яскраву історію і багаті традиції. З початком агресії Росії проти України особовий склад був задіяний в АТО, захищаючи Батьківщину. В цілому було виконано близько 300 бойових вильотів, при цьому бригада втратила 5 літаків. «Бригада стала учасником антитерористичної операції. Ми виконали близько 300 бойових вильотів, на жаль, втратили 5 літаків. Однак, на щастя, жоден льотчик не загинув, бойових втрат у частини немає, льотчики вийшли з території, де проходила АТО, і зараз виконують бойові завдання», - сказав Олександр Дяков, зазначивши, що сьогодні його бригада готова до захисту і оборони України.

Він подякував ветеранам і особовому складу бригади за службу, підкреслив, що при підготовці та виконанні бойового вильоту одного літака необхідно задіяти майже 150 осіб з різних служб.

«Я пишаюся тим, що у мене такий колектив! Я пишаюся тим, що командування Військово-повітряних Сил довірило мені цю бригаду! Я зроблю усе, щоб примножувати її традиції, піднімати рівень підготовки особового складу», - зазначив Олександр Дяков.

Зі святом воїнів привітав і мер Олександр Сєнкевич.

- Мені приємно сьогодні бути серед людей, які є прикладом для чоловіків всієї України! У найважчі для Батьківщини часи ви стоїте на захисті територіальної цілісності нашої держави! І мені приємно усвідомлювати, що небо України на замку і ключ від нього - у вас. Впевнений, завдяки таким людям, як ви в нашій країні незабаром запанує мир! - звернувся до воїнів Олександр Сєнкевич. Міський голова зазначив при цьому, що за два роки була відроджена армія і сьогодні наші вороги, розуміючи силу Українського війська, справедливо остерігаються його.

Олександр Сєнкевич вручив нагороди воїнам 299 бригади тактичної авіації.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/041116_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: