Мапа порталу

У Миколаєві пройде міжнародна конференція «Велофорум-2017»

 У 2017 році в Миколаєві пройде масштабна подія - міжнародна конференція «Велофорум-2017», яка стане поворотною точкою в історії всього велоруху Миколаєва. Про це стало відомо сьогодні, 3 листопада, під час прес-конференції, присвяченій цьому форуму.

«Велофорум - це така конференція, куди приїжджають різні експерти, люди, які цікавляться велосипедним транспортом, розвитком міст у цілому. У 2017 році він буде проходити вже 9 разів. Це такий проект, який кочує по Україні, за нього треба поборотися, заявку на нього проводять за рік до наступного заходу. Туди з'їжджається багато учасників з різних країн світу, практично з усіх областей України. І проходить він від двох до трьох днів», - розповів один з активістів велоруху Миколаєва Роланд Байрозян.

За його словами, право проводити такий форум треба заслужити. Але в Миколаєві була проведена серйозна підготовча робота, тому наше місто і було визначено, як місце проведення цієї конференції.

«Для того, щоб місто приймало такий форум, має провестися  певна робота у напрямку розвитку велосипедного транспорту. Люди, які приймають рішення, були у нас на Urban days, вони також знали, що в Миколаєві прийнята концепція розвитку велосипедного транспорту. За нами вони довго спостерігали, тому їх рішення було виваженим», - сказав Роланд Байрозян.

Він також підкреслив, що одним з ключових факторів перемоги Миколаєва  є підтримка міської влади, яка дала 70% успіху в отриманні права на проведення цього форуму.

Треба сказати, що за «Велофорум-2017» між українськими містами розгорнулася справжня боротьба. Крім Миколаєва, за нього також боролися Одеса, Херсон, Чернівці, інші міста.

Як зазначив мер Олександр Сєнкевич, проводити такі заходи, як «Велофорум», - почесна, але при цьому і дуже відповідальна місія. Адже приймаюче місто бере на себе зобов'язання розвивати велоінфраструктуру.

«Для того, щоб провести Велофорум, нам через рік треба буде заявити про певні перемоги у цьому напрямку. На сьогодні у Миколаєві офіційно немає жодної велодоріжки», - сказав Олександр Сєнкевич.

При цьому мер Миколаєва зазначив, що у міської влади є певні напрацювання, які повинні зрушити справу з мертвої точки. «Наразі  у нас вже є проект реконструкції проспекту Центрального. Ми почали проектувати бічні частини, які плануємо використовувати, як велодоріжки. Для цього ми залучаємо фахівців, людей, які мають відповідний досвід. І я сподіваюся, що до проведення «Велофорум-2017» у нас буде, що показати», - підкреслив міський голова. Олександр Сєнкевич також розповів, що під час розробки бюджету на 2017 рік були заплановані гроші на розвиток велосипедної інфраструктури, тому тепер слово за депутатами, які мають затвердити головний фінансовий документ Миколаєва.

Наприкінці прес-конференції Олександр Сєнкевич вручив Денису Моляці посвідчення позаштатного радника міського голови з питань розвитку велосипедної інфраструктури. А Роланд Байрозян передав меру перехідний символ «Велофоруму».

IMAGE FOLDER (/files/News/031116)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: