Мапа порталу

Огорожа міського полігону ТПВ покращить санітарний стан прилеглих селищ

Полігони твердих побутових відходів, навіть якщо вони експлуатуються з дотриманням всіх норм екологічної безпеки, приносять мешканцям прилеглих населених пунктів неприємні "подарунки" у вигляді обгорток та пакетів, які вітром розносить далеко від місця захоронення відходів. Велика Корениха та селище Весняне мають такого "сусіда", тому з метою покращення санітарного стану, підвищення безпеки жителів міста, на замовлення департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради у 2015 році було розроблено проектно-кошторисну документацію по об’єкту «Будівництво огорожі міського полігону твердих побутових відходів в селищі В. Корениха».

Для реалізації проекту у 2015 році було проведено процедуру закупівель та укладено договір з ТОВ «Миколаївпромбудмонтаж» на будівництво 2,424 км огорожі.

Департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради на початку поточного року подавалася пропозиція щодо фінансування будівництва огорожі у складі бюджетного запиту на 2016 рік, яка була виключена відповідно до рекомендації постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

У серпні 2016 року на будівництво огорожі виділено 2531,740 тис. грн. згідно в рішенням Миколаївської міської ради від 11.08.2016 № 6/1 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.01.2016 № 2/26 «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2016 рік».

Підрядна організація вже розпочала завозити бетонні блоки. На території полігону зустрілися представники департаменту, адміністрації Миколаївського району, проектанти та будівельники. Роботи з влаштування огорожі розпочато.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: