Мапа порталу

Миколаївська міська рада розірвала договір оренди землі з ТОВ "Оверті" і скасувала видані підприємству містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Ген. Карпенка

Миколаївська міська рада в односторонньому порядку розірвала договір оренди землі від 25.05.2015 з ТОВ "Оверті" і скасувала видані підприємству містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Ген. Карпенка, поблизу морехідної школи.

За це рішення сьогодні у ході 9 чергової сесії Миколаївської міської ради 7 скликання проголосували 44 депутати.

Як поінформував перед голосуванням депутат Андрій Яковлєв, суть конфлікту полягає у скандальному будівництві автозаправки на тому місці, де мала б бути станція техобслуговування:

-  У договорі оренди з компанією "Оверті" є пункт, згідно з яким орендодавець, тобто, міська рада, має право в односторонньому порядку розірвати договір, у випадку, коли орендатор використовує земельну ділянку способами, що не відповідають екологічним вимогам або цільовому призначенню. Ми спостерігаємо кричущий факт недотримання цільового призначення. Більше всього обурює те, що підприємці, незважаючи на суспільний резонанс, прискорюють підготовку до початку роботи заправки. Зокрема, вчора я був свідком того, як резервуари на АЗС заповнювали паливом.  

Проект рішення, прийнятий депутатами, містить зобов’язання ТОВ "Оверті" повернути земельну ділянку орендодавцеві у встановленому законодавством порядку. Крім того, міська рада просить ДАБІ скасувати декларацію про початок будівельних робіт та про завершення будівництва на вул. Генерала Карпенка, поблизу морехідної школи.

Втім, не всі депутати були згодні з таким радикальним рішенням. Ігор Концевой запропонував знайти компроміс, оскільки заправка уже збудована і там продається дуже хороший бензин. Депутат вважає, що ТОВ "Оверті" могло б дати місту грошей чи облаштувати парк для відпочинку городян.

Натомість Світлана Таранова закликала керуватися однаковим підходом до всіх, тому попросила підтримати таке ж рішення стосовно заправки на вул. Очаківській, де теж було спочатку видано дозвіл на будівництво магазину, а потім звели заправку з порушенням, у тому числі й правил протипожежної безпеки.

- Щоб бути чесними перед мешканцями усіх районів міста,  я пропоную змінити назву проекту рішення про скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки та включити ще один пункт про заправку на вул. Очаківській, - звернувся до депутатів міської ради мер Олександр Сєнкевич.

Проте, депутат Ігор Дятлов все ж наполіг, щоб дане рішення залишилося у тому вигляді, в якому його розробили Тетяна Суслова та Андрій Яковлєв.    

- Наша фракція (авт.: фракція партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК") готова підтримати й інші рішення стосовно заправок, інших незаконних споруд, що порушували договір оренди тощо, - додав Ігор Сергійович. - Що стосується даного питання, його піднімали два депутати. Ми вважаємо, що проект рішення слід залишити у тому ж вигляді та підтримати його. Якщо є пропозиції по іншим об’єктам, ми готові їх підтримати навіть в рамках сьогоднішнього засідання.  

Мер доручив підготувати окремий проект рішення стосовно заправки на вул. Очаківській та винести його на розгляд на наступному пленарному засіданні сесії міської ради. Доповідачем з даного питання буде Світлана Таранова.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/536)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: