Мапа порталу

Міська рада заборонила ввозити на миколаївський полігон ТПВ сміття, вироблене не у Миколаївській області

 Сьогодні, 16 вересня, стартувала позачергова сесія міської ради, присвячена «сміттєвій» проблемі. На сесію, окрім депутатів, прийшли і представники громадськості, які висловили свою підтримку меру Олександру Сєнкевичу.

Олександр Сєнкевич зазначив, що 10 вересня він підписав розпорядження, відповідно до якого на миколаївському звалищі тимчасово будуть захоронювати тверді побутові відходи зі Львова. Це було зроблено для того, щоб допомогти Львову вирішити проблему вивезення твердих побутових відходів, пов'язану з тим, що Грибовицьке сміттєзвалище через трагедію було закрите. Але оскільки дане розпорядження викликало суспільний резонанс, міський голова скасував його.

Він звернувся до депутатів міської ради з проханням продемонструвати не на словах, а на ділі свій патріотизм, солідарність, готовність простягнути руку допомоги українцям, які опинилися у складній ситуації, і допомогти Львову впоратися зі сміттям, що заполонило це місто.

Протягом тривалої дискусії депутати висловили різні думки. Але найпопулярнішою позицією серед народних обранців виявилася та, відповідно до якої заборонялося тимчасове поховання невеликого обсягу ТПВ зі Львова на миколаївському звалищі.

У підсумку 35 своїми голосами депутати міськради прийняли рішення внести зміни до Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в Миколаєві. Згідно з новою редакцією Правил на міському полігоні ТПВ забороняється прийом та захоронення твердих побутових відходів, які вироблені за межами Миколаївської області.

IMAGE FOLDER (/files/News/160916)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: