Мапа порталу

Депутати комісії ЖКГ від «Опозиційного блоку» рекомендують меру повторно провести конкурс на посаду начальника управління з використання та розвитку комунальної власності

З ініціативи депутата Олега Солтиса профільна депутатська комісія з ЖКГ, комунальної власності та благоустрою міста розглянула питання про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади начальника управління з використання та розвитку комунальної власності.

На комісію були запрошені голова конкурсної комісії - заступник міського голови Юрій Степанець і конкурсанти.

Олег Солтис запропонував створити тимчасову контрольну комісію з перевірки законності проведення конкурсу на посаду начальника управління з використання та розвитку комунальної власності.

- Чи має наша комісія право оскаржувати результати конкурсу? - запитав глава комісії Олександр Рєпін.

- Оскаржується рішення в суді, ми зараз хочемо дати оцінку проведення конкурсу: пройшов він реально або нереально, - відповідав Ігор Копійка.

Юрій Степанець розповів, що конкурсна комісія прийняла рішення рекомендувати міському голові призначити на посаду начальника управління Юрія Гавриша і взяти в резерв Вікторію Терещенко. Протокол був наданий міському голові, міський голова протягом місяця повинен ухвалити рішення.

Депутата Владислава Єнтіна обурював той факт, що «в міськвиконкомі буде працювати людина, яка не має жодного стосунку до міста Миколаєва», мабуть, маючи на увазі переможця конкурсу на посаду головного архітектора.

Ігор Копійка розкритикував те, що конкурс був проведений в два етапи, а також був обурений тим фактом, що один із претендентів проходив стажування в управлінні з використання та розвитку комунальної власності.

- Йдучи на перший тур, я вам чесно скажу, аж до прибиральниці всі знали, що пройде той чоловік, який пройшов, - сказала претендентка на посаду Анна Рябець.

- Може, прибиральниці знали, а я, наприклад, не знав, - казав глава комісії Олександр Рєпін.

Олег Солтис стверджував, що городяни нібито в шоці від того, що відбувається в місті.

- Це що, зібралася, як в 1937 році, трійка, вирішили так, або вирішили так.

Нагадаємо, що конкурси на заміщення вакантної посади начальника управління з використання та розвитку комунальної власності та головного архітектора міста проходили відкрито, в присутності депутатів міської ради, представників громадськості та засобів масової інформації в два етапи - 22.04.2016, 10.05.2016 та 12.05.2016.

Депутати Олег Солтис та Ігор Копійка наперебій засипали питаннями Юрія Степанця, втім, слухати відповіді не виявляли бажання. Глава комісії Олександр Рєпін просив врахувати, що комісія - не слідчий орган.

У підсумку Олег Солтис заявив, що на його думку, при підготовці документів були сфальсифіковані дані по конкурсантам:

- Ввівши в оману голову комісії, може там навіть і міського голову, було підроблено документи, які не відповідають по кандидатах навіть на винесення на конкурс, - сказав він і запропонував створити тимчасову контрольну комісію. - Міського голову вводять в оману його підлеглі, де завдяки різним підтасовкам намагаються просунути тих людей, які навіть не мають права бути призначені на такі посади.

- А це збіг, що ви просували якось підвал, який належить Максиму Терещенку (депутату міської ради попереднього скликання від Партії Зелених України - авт.), а тепер просуваєте його дружину, - звернулася депутат Світлана Таранова до Олега Солтиса.

У підсумку більшістю голосів, які дали депутати «Опозиційного блоку» і Владислав Єнтін від «Нашого краю», було прийнято рішення комісії рекомендувати меру створити тимчасову контрольну комісію з перевірки законності проведення конкурсу на посаду начальника управління з використання та розвитку комунальної власності, повторно провести конкурс і відсторонити членів конкурсної комісії.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/444)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: