Мапа порталу

У Миколаєві День Європи відзначать зі смаком і з розмахом

У Миколаєві з розмахом відзначать День Європи, у рамках якого городяни зможуть ближче познайомитися з культурою і традиціями країн ЄС.

Основні урочистості, приурочені до Дня Європи, заплановані на 21 травня. Так, вранці на вул. Адміральській пройдуть спортивні змагання та показові виступи миколаївських спортсменів. Крім того, на головній вулиці Миколаєва - Соборній - відбудеться Європейський парад. Його учасники у супроводі духового оркестру пройдуться від Обласного палацу культури до вул. Адміральської. Після цього на вул. Адміральській розі Інгульського узвозу відбудеться церемонія відкриття Дня Європи у Миколаєві.

З культурою і традиціями країн ЄС можна буде познайомитися, відвідавши Європейське містечко, яке почне свою роботу 21 травня і розташується по вул. Адміральській, від вул. Лягіна до вул. Московської. Європейське містечко складатиметься з 28 наметів, які презентують усі країни Європейського союзу. Тут можна буде безкоштовно продегустувати страви національної кухні різних країн, а також зануритися в європейську атмосферу.

Крім того, на Флотському бульварі з 21 по 23 травня пройде гастрономічний фестиваль національних страв країн-членів ЄС. У рамках Дня Європи чекає багато різних сюрпризів і юних миколаївців. Для них з 19 по 22 травня у містечку «Казка» пройде карнавал «Європейська казка» і фестиваль дитячих ігрових програм «Казкова гра».

З більш детальним графіком заходів, приурочених до Дня Європи у Миколаїв, можна буде ознайомитися трохи пізніше.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: