Мапа порталу

Миколаївські освітяни обговорили проблеми шкільного харчування, у Держпродспоживслужбі запропонували навчати кухарів

Сьогодні в управлінні освіти відбулося обговорення проблем, пов’язаних з харчуванням дітей у закладах загальної середньої освіти.

Керівники закладів освіти, де є опорні, базові кухні та буфети, окреслили проблеми, з якими зітккнулись при організації харчування: дітей, які харчуються, стало більше, виробничі потужності харчоблоків залишились на довоєнному рівні, повітряні тривоги зводять нанівець графіки харчування, їжа холоне. 

Директори зауважують, що діти не звикли до меню Клопотенка, багато залишків їжі, особливо овочевих салатів; відзначають незадоволення дітей смаком страв (недосолені), напоїв (несолодкі); недотримання температури готових страв, доставлених до закладів. 

З метою пошуку виходу з окреслених проблем обговорювали можливітсь замінити страви у меню, змінити технології приготування овочів, поліпшити смакові якості страв, раціональні способи доставки готової продукції, дотримання температурного режиму. 

Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко внесла конструктивні пропозиції для вирішення проблемних питань:

  • провести додаткове навчання для кухарів; 
  • готувати страви виключно за єдиною технологічною картою; 
  • керівникам вести облік залишків страв, складати відповідні акти, на підставі яких вносити зміни до меню за погодженням з Держпродспоживслужбою. 

 Для збереження температурного режиму готових страв використовувати марміти та термобокси.

"Завдяки спільним зусиллям якість шкільного харчування має стати кращою"! - зазначають в управлінні освіти.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: