Мапа порталу

У Миколаєві почали оптимізувати рух великовантажного транспорту

11 квітня виконком міської ради підтримав проект рішення «Про заходи щодо оптимізації руху великовантажного автотранспорту до підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації».

Як зазначено у проекті, заходи запроваджуються «з метою оптимізації руху великовантажного транспорту до/з підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації, недопущення транспортних заторів на вулицях міста, відстою великовантажного транспорту в невстановлених місцях, забезпечення безпеки дорожнього руху, створення належних санітарно-екологічних умов».

Керівникам підприємств морегосподарського комплексу та водійському складу вантажних транспортних засобів, які обслуговують зазначені підприємства рекомендовано здійснювати паркування за межами житлової забудови м. Миколаєва, використовуючи наступні місця відстою:

- ТОВ “Ян Марк-Термінал” (Одеський, Очаківський, Веселинівський напрямки), ємністю 150 одиниць транспортних засобів;

- ПП “Слов’янський базар” (Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки), ємністю 600 одиниць транспортних засобів;

- ТОВ СП “НІБУЛОН” (вул. Індустріальна, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства), ємністю 200 одиниць транспортних засобів;

- ТОВ “Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера»:

- вул. Айвазовського, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства, ємністю 100 одиниць транспортних засобів;

- вул. О. Вишні, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства, ємністю 70 одиниць транспортних засобів;

- ТОВ “ГРИНТУР-ЕКС”: вул. Залізнична, ємністю 250 одиниць транспортних засобів.

Рух великовантажного транспорту до підприємств морегосподарського комплексу міста рекомендовано здійснювати за наступними маршрутами:

Одеський, Очаківський та Веселинівський напрямки:

- по трасі  М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” до повороту на автошлях Т 1506 (с. Сливине), далі до с.Широколанівка – смт Веселинове –  м. Вознесенськ – траса Р-06 “Ульянівка – Миколаїв” у напрямку до м. Нова Одеса – в’їзд до м. Миколаєва.

Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки:

-  по об’їзній дорозі м. Миколаєва до Баштанського шосе (інформаційно-диспетчерський пункт ПП “Слов’янський базар”) – вул. Новозаводська – вул. Турбінна – вул. Космонавтів – вул. Залізнична – вул. Авангардна – пр. Богоявленський – вул. Кузнецька – пров. Суднобудівників – вул. Індустріальна, далі до адреси підприємства.

Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ СП “НІБУЛОН” здійснювати на місця відстою підприємства (вул. Індустріальна), без заїзду на диспетчерські пункти. У випадку заповнення власного майданчика відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” або ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.

Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ “ГРИНТУР-ЕКС” здійснювати на місця відстою підприємства (вул. Залізнична), без заїзду на диспетчерські пункти. У випадку заповнення власного майданчика відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” або ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.

Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ “Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера” здійснювати до місць відстою без заїзду на диспетчерські пункти за наступними маршрутами:

Одеський, Очаківський та Веселинівський напрямки:

по трасі  М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” до повороту на автошлях Т 1506 (с. Сливине), далі до с.Широколанівка – смт Веселинове – м. Вознесенськ – траса Р-06 “Ульянівка – Миколаїв” у напрямку до м. Нова Одеса – в’їзд до м. Миколаєва згідно з п.2.2. 

Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки:

- по об’їзній дорозі м. Миколаєва до Баштанського шосе (інформаційно-диспетчерський пункт ПП “Слов’янський базар”) – вул. Новозаводська – вул. Турбінна – вул. Космонавтів – пр. Богоявленський – вул. Гагаріна – вул. Степова;

- вул. О. Вишні – вул. Самойловича – пр.  Богоявленський – вул. Кобзарська – вул. Айвазовського.

У випадку заповнення власних майданчиків, відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” та ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.

Підприємствам ТОВ “Ян Марк-Термінал”, ПП “Слов’янський базар”, ТОВ СП “НІБУЛОН”, ТОВ “Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера», ТОВ “ГРИНТУР-ЕКС” рекомендовано на місцях відстою вантажного транспорту для здійснення заїзду регульованої кількості великовантажного транспорту до підприємств морегосподарського комплексу забезпечити надійну взаємодію та зв’язок (телефон, Internet) інформаційно-диспетчерських служб місць відстою з диспетчерськими службами підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва; встановити на територіях місць відстою інформаційні стенди із зображенням маршрутів руху транспортних засобів до підприємств морегосподарського комплексу по вулицях міста; забезпечити умови перебування водіїв згідно з діючими санітарними та побутовими нормами.

У зв'язку з аварійним станом мостів через річки Південний Буг та Інгул буде зменшено швидкість великовантажного транспорту по мостах до 40 км/год та встановлено норму проходження по вагових параметрах з навантаженням на вісь до 7 тонн або фактичною масою до 24 тонн.

В’їзд великовантажного транспорту до м. Миколаєва у часи “пік” обмежено з 06:00 до 09:00 та з 16:00 до 19:00.

З метою збереження дорожнього покриття в період тривалої спекотної погоди, під час якої посилюється руйнівна дія великовантажних транспортних засобів на покриття проїзної частини автодоріг, обмежено в’їзд великовантажного транспорту до м. Миколаєва при температурі повітря більш ніж + 28°С.

Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради доручено розглянути можливість встановлення наступних світлофорних об’єктів: вул. Троїцька (Кірова) – вул. Новозаводська; вул. Космонавтів – вул. Турбінна; Херсонське шосе – вул. Новозаводська; вул. Новозаводська – пр. Миру; а також передбачити проведення капітального ремонту вул. Новозаводської (від вул. Троїцької (Кірова) до вул. Турбінної), вул. Турбінної з її розширенням (за можливістю) для руху вантажного транспорту, вул. Залізничної (від вул. Космонавтів до вул. Авангардної).

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/optimizaciya)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: