Мапа порталу

На КП "Миколаївелектротранс" облаштують першу в місті станцію очистки води, яка працюватиме від енергії сонця та вітру

Проєкт реалізовуватимуть завдяки підтримці ГО "Молодь України" та DCA.

Про це повідомили на підприємстві. 

Директор комунального підприємства "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана відмітив, що така підтримка є своєчасною, оскільки підприємство вже третій рік продовжує роздачу очищеної води для миколаївців.

"За цей час ми постійно намагались вдосконалювати свою роботу і знаходили нові рішення, щоб продовжувати підтримувати містян у питанні водозабезпечення. Одна зі складнощів, з якою ми час від часу стикаємось - періоди відсутності електроенергії, які впливають і на роботу з роздачі води. Раніше ми обходились використанням дизельних генераторів, а зі станцією електрогенерації з сонячної та вітряної енергії ми зможемо не тільки економити, а й бути повністю автономними та стабільними в роботі очистки води", - розповів Юрій Сметана.

Голова ГО "Молодь України" Максим Коваленко зазначив, що станції очистки води на сонячних панелях та з вітрогенерацією є унікальними для Миколаєва.

"Зараз ми запустимо таку станцію на базі КП ММР "Миколаївелектротранс", щоб побачити її переваги, можливі недоліки, всі нюанси з обслуговування і надалі встановлюватимемо їх в інших закладах та установах міста. Це дозволить вирішити питання роботи станцій очистки під час відключень світла, а також економити кошти з витрат на електроенергію, яка постійно потрібна для роботи таких станцій", - підкреслив Максим Коваленко.

Також представники організацій ГО "Молодь України" та DCA оглянули сучасний навчальний клас для водіїв, який був облаштованих з їх участю завдяки перемозі підприємства у конкурсі субгрантингу "Підтримка суспільно важливих ініціатив у Миколаївській області". Наразі майбутні водії проходять й практичне навчання з водіння на території тролейбусного депо.

Нагадаємо, що КП "Миколаївелектротранс" здійснює щоденну роздачу води миколаївцям з весни 2022 року, у тому числі використовуючи для цього трамвай та тролейбус. Кожного дня вони розвозять 28 метрів кубічних води для 8 локацій у Миколаєві.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/October2024/09102024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: