Мапа порталу

Партнерство заради розвитку: Миколаїв налагоджує зв’язки з німецьким бізнесом

Миколаїв відвідали представники німецького бізнесу. Метою їхнього їх візиту стало налагодження партнерських зв’язків з нашим містом. Наші гості, зокрема, приділяють увагу підтримці інноваційних проєктів, технологічних стартапів та інкубаторів.

 Цей візит організувала німецька організація «Mykolaiv Water Hub». Загалом у ньому взяли участь представники десяти компаній та бізнес асоціацій з Німеччини, а також берлінського району Темпельхоф-Шьонеберг, з яким Миколаїв планує укласти угоду про співробітництво.

Протягом двох днів пройшла низка зустрічей. Зокрема, з керівництвом Миколаєва,  комунальними підприємства «Миколаївводоканал» і «Миколаївоблтеплоенерго», а також з миколаївськими студентами та керівництвом ВНЗ.

Під час наради в офісі відновлення та розвитку засновниця та генеральна директорка Mykolaiv Water Hub Ганна Монтавон розповіла, що обрати Миколаїв для майбутнього партнерства представників німецького бізнесу спонукала антикорупційна політика міської влади.

 «Мотивацією для цього візиту стала антикорупційна політика міста, його прозорість та відкритість до міжнародних інвестицій», - сказала Ганна Монтавон.

Наших гостей привітав міський голова Олександр Сєнкевич. Він презентував Миколаїв і розповів, що збройна агресія росії проти України стала надскладним випробуванням. Вона, окрім людських жертв, принесла багатомільйонні збитки – для підприємств, шкіл, дитячих садків, лікарень тощо.

Наразі міська влада працює над повоєнною відбудовою.

 «Ми поставили завдання відновити Миколаїв. І працюємо за принципом «Build Back Better» або «Відбудувати краще, ніж було», - пояснив Олександр Сєнкевич.

 Основою відбудови стануть Майстер-план, до розробки якого залучили міжнародних експертів, та Стратегія розвитку Миколаєва.

Також для якнайшвидшого відновлення Миколаєва міська влада активно співпрацює з міжнародними партнерами. Вони, окрім іншого, допомагають підвищити прозорість, доброчесність та підзвітність міської влади.

 «Для нас це дуже важливо. Адже саме відкритість і прозорість є основою довіри наших партнерів, якої ми прагнемо», - сказав Олександр Сєнкевич, зазначивши, що для досягнення цієї мети у структурних підрозділах міської ради впроваджуються найкращі антикорупційні практики.

Окрім цього, наші гості відвідали Миколаївський національний аграрний університет, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова та Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Там молоді науковці презентували свої розробки.

Відзначимо, що у складі делегації приїхав німецький реабіліотолог, який провів навчання для наших медиків, аби ті отримали необхідний сертифікат та мали можливість встановлювати протези.

Нагадаємо, що у Миколаєві планують відкрити центр протезування. Передбачається, що медики, які пройшли навчання у німецьких фахівців працюватимуть у цьому закладі.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/October2024/071024)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: