Мапа порталу

Для запобігання поширенню інфекцій у медичних закладах: медпрацівники з Миколаєва взяли участь у тренінгу

Спеціалісти міської лікарні №4 – головна медична сестра Світлана Стрелка та старша медична сестра поліклініки Євгенія Кряжева – взяли участь у тренінгу з репроцесінгу медичних виробів багаторазового використання, який відбувся у Київі, з 9 по 11 вересня.
 
Про це повідомляє Управління охорони здоров?я.
 
Репроцесинг медичних виробів – це багатоетапний та високотехнологічний процес очистки інструментів та матеріалів, які використовують в лікарнях.
 
За словами учасниці тренінгу Світлани Стрелки, в рамках навчання основну увагу було зосереджено на підходи до вдосконалення репроцесингу в попередженні інфекційних хвороб, пов'язаних з наданням медичної допомоги, зокрема використання сучасних методів стерилізації, як-то автоклавування та інші.
 
«Було цікаво і корисно обговорити важливу роль ефективної стерилізації хірургічних інструментів і дезінфекції предметів багаторазового використання, включаючи ендоскопічні пристрої, дихальну апаратуру та багаторазові пристрої для проведення різних процедур; ознайомитися з міжнародними рекомендаціями щодо репроцесингу виробів медичного призначення, нормативними актами України в сфері репроцесингу, оглянути етапи репроцесингу та структуру централізованих стерилізаційних відділень (ЦВС), а також разом з колегами відвідати ЦСВ Дитячого центру кардіохірургії та Центру «Добробут», – доповідає фахівчиня щодо зустрічі.
 
Захід поводився Бюро ВООЗ в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи ВООЗ і ЄС щодо розвитку системи охорони здоров’я в Україні.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/180924)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: