Мапа порталу

НЕФКО та Данія відновлюють інфраструктуру водопостачання в Миколаєві

НЕФКО та Миколаївська міськрада підписали нову грантову угоду на реконструкцію системи водопостачання окремого району міста.

Мета цього проєкту – зменшити втрати води та підвищити надійність водопостачання та енергоефективність процесів водорозподілу.

Мережа водорозподілу Корабельного району наразі перебуває в дуже поганому технічному стані, витоки води з труб сягають близько 40%.

Цей інвестиційний проєкт допоможе запобігти втратам водних ресурсів та сприятиме відновленню міської інфраструктури водопостачання. Загалом на реалізацію проєкту, а також технічну допомогу через Міністерство закордонних справ Данії виділено 7,2 млн євро.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року миколаївська система водозабору та очищення води була сильно пошкоджена російськими ракетними обстрілами. Магістральний водопровід міста, який проходить через окуповану Херсонську область, було зруйновано, в результаті чого місто залишилося без надійного джерела води. 

Для реалізації демонстраційного проєкту відновлення та реконструкції всієї системи водопостачання Миколаєва було обрано Корабельний район міста. Через високу густоту населення, велику кількість багатоповерхових будинків та проблеми з водопровідною мережею було обрано житловий мікрорайон. Завдяки фінансовій підтримці Данії понад 70 600 мешканців Корабельного району, у тому числі близько 6 800 внутрішньо переміщених осіб, відчують позитивний вплив покращення послуг водопостачання.

З весни 2024 року Данія паралельно фінансує ще один проєкт реконструкції водопостачання в Миколаєві у рамках Данської програми з фінансування сталої інфраструктури (ПФСІ). Наразі цей проєкт перебуває на стадії закупівель, а оголошення тендеру очікується у вересні.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: