Мапа порталу

У Миколаєві відкрили простір соціальної адаптації

У Миколаєві створили простір соціальної адаптації. Він призначений для групової та індивідуальної роботи з людьми похилого віку, людьми з інвалідністю та тими, хто перебуває у складних життєвих обставинах.

Простір відкрили на базі територіального центру соціального обслуговування Центрального району.

Як зазначив віцемер Анатолій Петров, цей проєкт –  черговий приклад спішного співробітництва міської влади та міжнародних партнерів.

«Ми прагнемо розширювати та покращувати обслуговування вразливих верств населення. Для цього ми активно співпрацюємо з міжнародними партнерами. Саме завдяки їх підтримці ми маємо змогу відкрити цей простір соціальної адаптації. Я дякую за таку важливу для нас допомогу», - сказав Анатолій Петров.

Проєкт реалізували за участі ПРООН та за фінансової підтримки уряду Канади. Міська влада зробила у приміщенні ремонт, а ПРООН за фінансової підтримки Уряду Канади закупила необхідне обладнання. Зокрема, за донорський кошти придбали смарт-телевізори, ноутбуки, меблі, сенсорне обладнання для арт-терапії, кондиціонери, термопоти. Також партнери надали експертну підтримку.

Заступник міського голови зазначив, що у цьому терцентрі надавали близько 10 послуг. І вони були досить популярними. Про це каже той факт, що за рік  соціальним сервісом у середньому користується 10 тис. осіб.

Відкриття ж центру соціальної адаптації дасть змогу розширити перелік послуг.

А директор департаменту соціального захисту Сергій Василенко підкреслив: соціальна адаптація є дуже важливою у сьогоднішній час. Особливо актуальними такі послуги є для людей, які проживають неподалік фронту або для осіб, яким довелося виїхати із зони бойових дій. На жаль, Миколаїв має сумний досвід щоденних обстрілів. Крім того, у нас проживає багато ВПО з регіонів, близьких до фронту. Тому логічно, що таку установу відкривають в нашому місті.

За його словами, у центрі соціальної адаптації проводитимуть різні навчання. Зокрема, працюватиме гурток української мови, класи комп’ютерної грамотності, художньої самодіяльність, краєзнавства. Також, там надаватимуть психологічні послуги.

«Загалом програма більше спрямована на організацію дозвілля, навчання, аби люди відволіклись від кризової ситуації, яку створила росії вторгненням в Україну», - сказав Сергій Василенко.

Відзначимо, що Центр соціальної адаптації працює у будні дні з 09:00 до 17:00.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/120924_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: