Мапа порталу

У Миколаєві виконком затвердив вимоги до розміщення зовнішньої реклами та вивісок

Сьогодні, 11 вересня, на засіданні виконкому міськради було затверджено ??Вимоги до розміщення зовнішньої реклами та вивісок у м. Миколаєві.

В проєкті рішення зазначається, що вимоги розроблено з метою поліпшення зовнішнього вигляду міського середовища та забезпечення комплексного благоустрою, захисту культурних та майнових інтересів громади, юридичних і фізичних осіб, у власності чи користуванні яких є будинки, будівлі або споруди, на яких розміщуються засоби зовнішньої реклами та вивіски.

Вимогирегулюють особливості розміщення засобів зовнішньої реклами та вивісок на проспектах, вулицях та історичних ареалах міста та діють на всій території м. Миколаєва і є обов’язковими для всіх фізичних та юридичних осіб, що здійснюють діяльність у сфері зовнішньої реклами, а також органів місцевого самоврядування.

Як зауважила доповідач - заступниця директора департаменту архітектури Інна Єрентюк, наразі в місті вже діють вимоги до розміщення реклами, але вони були затверджені ще у 2015 році і втратили свою актуальність. В новому проєкті рішення підходи були концептуально змінені, додались вимоги до вивісок, також є окремий розділ щодо схем розміщення рекламних конструкцій. Так, місто було поділено на три зони і розміщення великоформатних рекламних конструкцій буде дозволено лише на об?їзних дорогах та на в?їздах і виїздах з міста. 

Головних архітектор міста Євген Поляков додав, що проводились зустрічі та консультації з підприємцями, які працюють у сфері реклами. Більшість з них погодились з тим, що великоформатну рекламу слід виносити за межі міста. Також він зауважив, що цей новий документ не відміняє дію дозволів на розміщення реклами, які були видані раніше.

Під час голосування члени виконкому підтримали проєкт рішення.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: