Мапа порталу

“Міста Героїв. Миколаїв”: до Дня міста відбулося урочисте погашення поштової марки

Миколаїв приєднався до всеукраїнської акції, яку започаткувала Укрпошта, серії марок про нескорені та героїчні міста України “Міста Героїв”.

Сьогодні, 9 вересня, до Дня нашого міста Укрпошта ввела в обіг нову поштову марку “Міста Героїв. Миколаїв”. Урочисте погашення відбулося перед будівлею міської ради. Захід розпочався з виконання авторської музичної присвяти рідному місту від Максима Шклярова.  

На поштовій марці зображено будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації після удару російською ракетою 29 березня 2022 року, а на полях маркового аркуша – пам’ятник Святому Миколаю, якого жителі вважають ангелом-охоронцем та покровителем міста. На конверті зображені захисні укріплення з шин поблизу будівлі колишньої першої трамвайної підстанції міста. 

Дизайнер марки: Володимир Таран. Були використані фото Олени Нараївської, Дмитра Скороходова, Євгенія Завгороднього. 

В урочистостях взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, директор з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів Укрпошти Володимир Очеретнюк.

Наше місто показало героїчний спротив ворогу, ставши головним форпостом Півдня України. З перших днів повномасштабного вторгнення до лав Збройних Сил та тероборони приєдналися тисячі миколаївців. Містяни ж об'єдналися та допомагали військовим укріплюватись. Тоді Миколаїв вистояв та не дав ворогу просунутися.  

“Миколаїв дуже сильно постраждав від рук росіян, але він продовжує жити, стояти. Хоч і називається містом-героєм, Миколаїв - це місто героїв. Важко перебільшити роль кожного миколаївця, який брав участь в обороні нашого міста. Тому ця марка є черговим нагадуванням про те, що миколаївці, як і будь-які інші українці, готові стати на оборону власної землі, не чекаючи якогось наказу. Хочу подякувати всім, хто долучився до створення цієї марки. А миколаївцям побажати - так тримати! На нас дивляться, рівняються. Дякую вам всім, що ви незламні. Пам'ятаємо про тих героїв, яких вже з нами немає, пам'ятаємо про тих, хто зараз в полоні і підтримуємо наші ЗСУ”, - сказав мер.  

Поштова марка вже стала символом спротиву українців під час повномасштабного вторгнення. Як розповів генеральний директор Укрпошти, більше 40 млн грн було зібрано за рахунок продажу марок. Ці кошти були направлені, зокрема, на закупівлю дронів та іншої необхідної техніки для наших військових. 

“Це не просто марки. Завдяки ним збираються кошти, в тому числі для допомоги ЗСУ. Найпопулярніша марка з точку зору продажів - “Добрий вечір, ми з України!”. Вона зібрала більше 10 млн грн на допомогу військовим. Дякую всім, хто купує марки, донатить. Разом ми наближаємо нашу перемогу!”, - повідомив Ігор Смілянський.

Тираж марки “Міста Героїв. Миколаїв” склав 1 мільйон 80 тисяч примірників. Екземпляри були передані до миколаївських музеїв. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/09092024)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: