Мапа порталу

Новий навчальний рік: у Миколаєві 26 закладів освіти розпочнуть роботу в очному чи змішаному форматі

З понеділка, 2 вересня, розпочинається новий навчальний рік в закладах загальної середньої освіти міста Миколаєва. Нарешті освітній процес спробують запустити в очному форматі.

Детальніше про це під час брифінгу розповіла начальниця міського управління освіти Ганна Личко.

Отже, вже з понеділка в очному або очно-змішаному форматі запрацює 26 закладів середньої освіти з 64. Їх повинно було бути більше, але в деяких школах донори не встигли закінчити ремонт укриттів. Додатково п?ять закладів зможуть розпочати роботу до 15 вересня. Ще одна гімназія розпочне очне навчання 1 листопада. Деякі школи відкриються також з 1 січня. Тож, за попередніми підрахунками, на 1 вересня вже наступного року в місті лише 20 закладів працюватимуть в дистанційному форматі.

Нагадаємо, що рішенням виконкому міськради від 14 серпня 2024 року було надано право батькам дітей обирати форму навчання - очну чи дистанційну. Наразі всі батьки вже визначились та написали відповідні заяви. Очно навчатиметься 18 471 дитина - це 49% від загальної кількості учнів. Дистанційно - 19 200 дітей, що становить 51% . Хоча, додає Личко ще влітку розподіл був інший на користь очного навчання.

На сьогодні в Миколаєві перебуває 74% дітей шкільного віку від загальної кількості учнівського контингенту, 8% школярів знаходяться в інших областях України, за кордоном - 18%. Дві останні цифри поступово скорочується, а це означає, що діти повертаються додому. Крім того в школах Миколаєва налічується 780 дітей ВПО, з них 62% виявили бажання навчатися очно. Також є учні з тимчасово окупованих територій - їх 144. 

При цьому в управлінні фіксують поступове зменшення кількості школярів. Так, в останній довоєнний рік в місті нараховувалось 46 304 дитини. Минулого навчального року їх було вже 41 002. А на початок цього навчального року - 37 671. Тобто відтік становить 3 331 учень. Це досить великий показник, зазначає Личко, що невідворотньо буде вести до скорочення кількості класів.

Що стосується харчування дітей в школах, які виходять на очне навчання, то воно розпочнуть з 17 вересня, коли буде повністю зібрана інформація щодо кількості учнів і зрозумілий формат та розклад занять.

image 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: