Мапа порталу

Перемагає той, хто пам’ятає. У Миколаєві вшанували воїнів, які ціною свого життя захистили Україну

29 серпня – важлива дата для нашої держави. У цей день ми відзначаємо День вшанування пам’яті захисників і захисниць України,  які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

З цієї нагоди у Миколаєві відбувся пам’ятний захід. Аби віддати данину пошани Героям, на площі біля обласної військової адміністрації зібралися близькі та рідні загиблих воїнів, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, керівництво та співробітники міської ради, обласної військової адміністрації, а також обласної ради.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників  та захисниць. Також миколаївці поклали квіти до інсталяції у вигляді меморіалу «В пам’ять про полеглих у російсько-українській війні» і розмістили символічні жетони полеглих воїнів на гілочки «Дерева пам’яті».  

Цього дня всі присутні доповнили свій одяг соняхом. Адже саме ця квітка стала символом Дня вшанування пам’яті полеглих захисників і захисниць України. Вона нагадує нам про страшні події 10-річної давнини – у серпні 2014 р. російські окупанти цинічно розстріляли українських військових, які виходили з оточення під Іловайськом. Шлях наших воїнів пролягав через соняшникове поле. Тоді сотні військових і добровольців загинули, десятки зникли безвісти.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/290824)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: