Мапа порталу

Обмін досвідом та нові враження: миколаївські школярі побували у німецькому місті Зіндельфінген

З 1 по 10 серпня 2024 року представники з Миколаєва відвідали партнерське місто Зіндельфінген (Німеччина) на запрошення місцевої громади. Про це повідомляє міське управління освіти.
 
Значущою подією стала зустріч трьох делегацій із міст Хелм (Польща), Зіндельфінгена (Німеччина) та Миколаєва (Україна). Представляли наше місто – начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко, здобувачі освіти Миколаївського ліцею №22 та вчитель англійської мови Лілія Сибір.
 
Німецькі партнери подбали, щоб культурна програма візиту була різноманітною та багатою на цікаві заходи. Українські школярі побували на заводі Mercedes-Benz, де на власні очі спостерігали процес виготовлення автомобілів – від першої стадії до моменту, коли новий автомобіль вперше виїжджає на дорогу. Також вони відвідали колекційну виставку автомобілів, де мали змогу побачити рідкісні моделі авто. Не менш вражаючою стала екскурсія на стадіон у місті Штутгарт, де нещодавно проходив міжнародний футбольний матч.
 
Програма візиту також включала різноманітні спортивні заходи, де діти могли активно провести час та познайомитися з національними традиціями. Вони відвідали мотузковий парк, де мали можливість перевірити свою витривалість і спритність на різноманітних трасах. Також діти взяли участь у грі Буль – національній грі, популярній у Франції та Німеччині, що дозволило їм відчути дух місцевих спортивних традицій.
 
Не менш цікавими були й майстер-класи від здобувачів освіти Миколаївського ліцею №22 для польських та німецьких однолітків. Вони навчили виготовляти шопери та плести браслети, ділячись частинкою української культури. Особливу увагу викликав майстер-клас з бальних танців, який провів талановитий учень Аніщенко Михайло. У свою чергу, своїм чарівним голосом, Дар’я Дамаскіна зачарувала всіх, виконуючи пісню про Україну, яка викликала сильні емоції у слухачів. Софія Пашичева та Аліна Миронова продемонстрували свою майстерність та акторські здібності у виконанні танцю, що вразило глядачів своєю енергією та емоційністю. Крім того, діти взяли участь у приготуванні традиційної української страви – борщу з пампушками, що стало справжнім святом кулінарії.
 
Окрім цього, у м. Зіндельфінген були обговорені важливі питання, такі як проблеми якості та нестачі питної води у Миколаєві, обладнання дитячих садочків та шкіл укриттями, а також необхідність посилення протиповітряної оборони.
Ця подорож стала незабутнім досвідом для наших дітей, які отримали унікальну можливість не лише відчути теплоту гостинності німецьких друзів, але й зміцнити свої знання іноземних мов, спілкуючись англійською та німецькою мовами.
 
Щиро дякуємо громаді Зіндельфінгена за теплий прийом і неперевершений досвід, який запам'ятається нашим дітям на все життя. Цей обмін став важливим кроком на шляху до зміцнення дружніх стосунків між нашими містами та створення нових можливостей для майбутніх поколінь.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/140824)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: