Мапа порталу

Унікальна методика: у Миколаєві працюватимуть німецькі спеціалісти з протезування

До Миколаєва приїхала німецька компанія Horus Prosthetics GmbH, що спеціалізується на виготовленні протезів для нижніх кінцівок. Їх методика унікальна: спеціалісти за допомогою штучного інтелекту виготовляють протез, який ідеально підходить під анатомічні параметри пацієнта. Весь процес займає від 90 до 120 хвилин. У Миколаєві вони абсолютно безкоштовно встановлять протези девятьом пацієнтам. 

Співпраця з німецькою компанією стала можлива завдяки міжнародній роботі міського голови Олександра Сєнкевича, який у квітні цього року в стартап-хабі в Берліні презентував наше місто для інвесторів. 

Компанія потрапила до Миколаєва завдяки міжнародній роботі мера Миколаєва. У квітні цього року він був у Берліні, де розповів про відкритість міста до міжнародних інвестицій. Крім того в липні Миколаїв зарекомендував себе позитивно як місто, яке має дуже активну антикорупційну політику. І це стало вирішальним фактором для берлінської компанії приїхати сюди та обговорити можливість співпраці та розбудови свого бізнесу тут”, - розказала партнерка компаніїї Horus Prosthetics GmbH Ганна Монтавон.

Начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай розповіла, що така ініціатива є актуальною для Миколаєва. Адже через повномасштабне вторгнення рф на територію України близько 15 тисяч військових і 1 тисячі цивільних людей були проліковані у Миколаєві і запротезовані в інших областях країни. Але з часом зі змінами в організмі людини сам протез теж потребує змін та корегування. У Миколаєві такої можливості до сьогодні не було. 

“Є такі випадки, коли люди отримали протези в інших областях і не можуть ними користуватися у зв'язку з тими змінами, які відбуваються в культі. Тому сьогодні отримати в місті Миколаєві цілий комплекс таких послуг: протезування, реабілітація, лікування соматичних захворювань в одному  місці - це буде великий позитив для наших пацієнтів. Ми розуміємо, що ця проблема залишиться з нами надовго. Тому нам необхідно налагодити цю індустрію у нашому місті для того, щоб наші люди змогли вчасно замінити протез, який зношується, і вчасно отримували реабілітацію тут, де вони проживають. Ми повинні вивчити всі можливості для того, щоб задовольнити потреби наших пацієнтів та повернути їх до повноцінного життя”, - пояснила Ірина Шамрай.  

Управління вже почало формувати реєстр пацієнтів, які потребують таких послуг.    

Німецька компанія планує створити у Миколаєві свій центр протезування та працюватиме в рамках державної програми, яка покриває виготовлення протеза для пацієнтів. Секретар міської ради Дмитро Фалько зазначає, що завдяки новітнім технологіям, які використовують фахівці Horus Prosthetics, собівартість протеза суттєво знижується. 

“Ідея полягає в тому, щоб створити у Миколаєві центр протезування цієї компанії. Вони нададуть все необхідне обладнання, знання, навчатимуть персонал та будуть співпрацювати з нашими лікарями. З одного боку люди, які цього потребують, будуть отримувати якісну послугу, а з іншого боку у нас буде приклад гарної співпраці з іноземними інвесторами”, - каже Дмитро Фалько

Також сьогодні консультант з питань по ампутації нижньої кінцівки компанії провів для реабілітологів лікарні майстер-клас, під час якого поділився власним досвідом та надзвичайно корисною інформацією про важливі нюанси, на які треба звертати увагу при роботи з пацієнтами.  

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/07082024_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: