Мапа порталу

Увага, амброзія! Шкідливість та методи боротьби з рослиною

Амброзія - рослина, яка кожного року надокучає мешканцям міста. Цей однорічний бур'ян в молодому віці зовні нагадує чорнобривці, а на пізніх стадіях розвитку – полин звичайний, тільки без запаху.

Повідомляють на КП “Миколаївські парки”.

Декілька фактів про цю шкідливу для здоров'я рослину: 

  • розмножується лише насінням, утворюючи його по 30-100 тисяч штук з однієї рослини;
  • любить вологу, але добре пристосовується до посушливих умов, розвиваючи могутню кореневу систему;
  • має розвинуті регенераційні властивості; 
  • в окремих випадках навіть при трикратному скошуванні рослини відростають від прикореневих частин стебла і продовжують вегетаційний період. 

Амброзія засмічує вулиці, сади, парки, узбіччя доріг, залізничні насипи й прилеглі землі, береги річок та ставків. Крім того, має і негативний вплив на здоров'я людей і тварин, адже під час цвітіння викликає алергічну реакцію. 

Працівники “Миколаївські парки” з метою підтримання закріплених територій у належному санітарному та карантинному стані, постійно проводять викошування травостою по магістральних вулицях міста та інших закріплених об'єктах зеленого господарства. 

Також спеціалісти проводять моніторинг закріплених об`єктів зеленого господарства з метою встановлення площ та місць локації вогнищ амброзії. За результатами обстеження надаються рекомендації щодо видалення або (при масштабних площах) додаткового покосу місць розташування карантинних рослин. 

Викошування амброзії на газонних частинах у місті не сприяє зменшенню вогнищ рослини та її розповсюдження, а одним з найбільш дієвих методів боротьби з рослиною дотепер залишається виривання ручним способом. 

На КП нагадують, що прибудинкові, закріплені за різними балансоутримувачами, а також приватні території, не входять до зон відповідальності підприємства. Тому радять самостійно виривати з корінням цю рослину.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/24072024_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: