Мапа порталу

Ключові питання міського розвитку: у Миколаєві відбулося засідання експертно-громадської ради

Днями у Миколаєві відбулось планове засідання експертно-громадської ради виконавчого комітету міськради у змішаному форматі.

Під час зустрічі експерти присвятили особливу увагу темі економічної відбудови Миколаєва крізь призму інструментів для реалізації комплексної муніципальної програми підтримки стійкої трансформації бізнесу та перспективи реалізації конкурсу проєктів щодо впровадження блакитних і зелених інновацій.

Директорка департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко розповіла про реалізацію програми підтримки місцевого бізнесу. Зокрема, програма передбачає низку мотиваційних заходів для бізнесу, таких як відшкодування кредитних коштів, створення хабу стійкої трансформації бізнесу, податкові пільги та надання безповоротної фінансової допомоги на закупівлю обладнання для забезпечення безперебійного енергопостачання.

Голова експертно-громадської ради Артем Ващиленко доповів про поточну ситуацію з реалізації конкурсу проєктів впровадження блакитних і зелених інновацій. Цей проєкт може стати важливим чинником для майбутніх трансформацій міста, тому основним питанням є пошук джерел фінансування запропонованих в його рамках активностей. 

Також голова ради презентував новий посібник з проведення конкурсу проєктів з впровадження блакитних і зелених інновацій для внесення експертних пропозицій щодо його вдосконалення.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/24072024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: