Мапа порталу

До уваги суб’єктів господарювання!

   Нагадуємо, що відповідно до статті 13 Закону України № 2899-IV "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" забороняється куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів, зокрема: у приміщеннях закладів ресторанного господарства.

   У місцях та закладах, в яких куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено, розміщується наочна інформація, що складається з графічного знака про заборону куріння і тексту такого змісту: "Куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено!".

   У разі відсутності визначеної законом інформації у закладах ресторанного господарства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів уповноважена накласти штрафні санкції щодо невиконання суб’єктом господарювання антитютюнового законодавства.

   В рамках захисту населення м. Миколаєва від шкідливого впливу усіх видів тютюнових виробів, пропонуємо розмістити інформаційні постери про заборону куріння в приміщеннях з графічним знаком та текстом відповідно до законодавства. Макети готових постерів формату А5 за посиланням: https://bit.ly/zupn 2.

   Водночас повідомляємо, що у разі необхідності громадські організації готові надати потрібну кількість готових надрукованих інформаційних постерів формату А5 для їхнього подальшого розміщення. Для звернення на електронну пошту: [email protected], уповноважена особа для зворотнього зв’язку від всеукраїнської кампанії “Молодь вільна від куріння”, ГО “Центр громадянського представництва “Життя”, ГО “Спільнота активної молоді - САМ”: Олександр Кикта (0669246511) м. Київ, вул. Володимирська 40/2, офіс 10.

 

 

Департамент економічного розвитку

Миколаївської міської ради

 

ОНОВЛЕНО 08.07.2024


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: