Мапа порталу

У миколаївській лікарні проводять унікальні операції за допомогою обладнання нового покоління

На базі міської лікарні №4 функціонує відділення пластичної та реконструктивної хірургії, де проводяться унікальні оперативні втручання.

Нещодавно у відділенні почали виконувати нові операції з приводу дефектів кісток кисті та стопи – кісткова пластика, пластика дефекту м’яких тканин стопи суральним нейроваскулярним клаптем.

Цей напрямок роботи зараз дуже актуальний через війну. У відділення надходять поранені військові і цивільні, в тому числі після лікування в інших закладах, зі складними комбінованими травмами, які потребують делікатного підходу. 

Наприкінці минулого року за кошти міського бюджету для відділення було придбано хірургічний мікроскоп нового покоління, який дозволяє бачити більшу кількість діагностичної інформації та забезпечує лікарям найкращу видимість і точність під час мінімально інвазивних операцій.

Мікроскоп оснащений відеокамерою з високою роздільною здатністю, що дає можливість робити інтраопераційно фото та відео високої якості, автофокусування, також можна забезпечити швидку зміну положення та позиціонування оптики для підвищення зручності роботи хірургів.

Про його роботу детальніше ви можете прочитати в матеріалі за посиланням.

За допомогою мікроскопа проводяться оперативні втручання на судинах та нервах різного калібру, що дає змогу виконувати такі втручання:

  •  відновлення судин при реплантації, реваскуляризації,
  •  відновлення нервів,
  •  реконструктивні операції на нервах та судинах,
  •  пластика дефектів тканин,
  •  формування артеріовенозних фістул пацієнтам із хронічною хворобою нирок для проведення гемодіалізу.

За 6 місяців поточного року загалом у відділенні прооперовано 632 пацієнта. Виконано 654 оперативних втручань, в тому числі 11 реплантацій на пальцях кисті, та 42 операції на судинах верхніх та нижніх кінцівок.

Відділення пластичної та реконструктивної хірургії знаходиться на 3 поверсі міської лікарні №4 (вул. Адмірала Макарова,1).

На консультацію можна потрапити за направленням від сімейного лікаря, травматолога, хірурга. У невідкладному стані направлення непотрібне. 

Телефон відділення: (0512) 47-09-45.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/050724_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: