Мапа порталу

Особливості руху тролейбусів під час відключень електроенергії: «Миколаївелектротранс» пояснює

Наразі в енергосистемі країни склалась складна ситуація, тому комунальне підприємство "Миколаївелектротранс", як й інші побутові та юридичні споживачі, підпадає під дію планових відключень визначених "Миколаївобленерго". 

Специфіка роботи КП "Миколаївелектротранс" полягає в тому, що підстанції розташовані в різних частинах міста і підпадають під планове відключення в різні групи черг. На жаль, технічної можливості забезпечити включення всіх 11 тягових підстанцій одночасно в одну чергу наразі немає.

На підприємстві повідомили про особливості роботи тролейбусів у період відключення електроенергії:

- з 4 липня на маршруті №2 (Залізничний вокзал "Миколаїв - Пасажирський" — м/н Намив) додатково працюватиме 6 одиниць тролейбусів з автономним ходом до 20 кілометрів, що дозволить забезпечити безперебійний рух за цим маршрутом, незалежно від часу відключення електроенергії. Звертаємо увагу, що орієнтовний інтервал руху тролейбусів на автономному ході складатиме 20 хвилин;

- у час відключення електроенергії в мікрорайоні Північний, пасажири все одно зможуть доїхати до Пушкінського кільця і далі пересісти на Центральному проспекті на тролейбуси з автономним ходом, щоб продовжити поїздку. Пасажири можуть користуватись оплатою за проїзд з допомогою єдиного QR-коду для всіх банків України — впродовж години буде доступна пересадка на іншу одиницю транспорту без додаткової оплати;

- з 4 липня тролейбуси з мікрорайону Північний (без автономного ходу) також рухатимуться незалежно від відключення світла (наскільки це буде можливо): 

  • з Північного по вулицях: проспект Героїв України — Велика Морська — Садова — 3-тя Військова та у зворотному напрямку); 
  • з Північного по вулицях: проспект Героїв України — Велика Морська — Садова — проспект Центральний — Будівельників та у зворотному напрямку).

Користуйтесь сервісами для відстеження руху транспорту в режимі онлайн (CityBus та EasyWay). На карті можна побачити, де на певний момент більшість транспорту стоїть без руху (без живлення), а також який транспорт продовжує рухатись за маршрутом. Зокрема, тролейбуси з автономним ходом до 20 кілометрів мають наступну нумерацію: 0041, 0042, 0043, 0044, 0045, 3002. 

У разі виникнення питань щодо руху електротранспорту також завжди можна звернутись на гарячу лінію підприємства за телефоном +380950843804.

Інформація щодо особливостей руху трамваїв у період відключення електроенергії буде надана згодом.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: