Мапа порталу

Паралімпійські ігри-2024: 9 миколаївських спортсменів вибороли ліцензії на участь

Миколаївські спортсмени представлятимуть Україну на Паралімпійських іграх в чотирьох видах спорту: пара плавання, фехтування на візках, пара легка атлетика та пара теніс настільний.

Пара плавання:

Анна Гонтар - бронзова призерка Паралімпійських ігор у Японії, багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів світу та Європи. Тренери: Микола Ільїн, Олена Сальнікова.

Сергій Паламарчук - триразовий бронзовий призер Паралімпійських ігор у Бразилії, учасник Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів світу та Європи. Тренерка Тетяна Ільїна. 

Ангеліна Мальцева - багаторазова переможниця чемпіонатів і Кубків України, учасниця чемпіонату Європи у Португалії. Тренер Андрій Козленко.

Дмитро Василенко - багаторазовий чемпіон України, учасник чемпіонату світу та Європи. Тренери: Геннадій Вдовиченко, Оксана Воронцова.

Фехтування на візках:

Олег Науменко – бронзовий призер Паралімпійських ігор у Бразилії, учасник Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий призер Кубків світу, чемпіонатів світу і Європи.

Дмитро Серьоженко – дебютант Паралімпіади-2024, чемпіон світу, призер Кубків світу та чемпіонатів Європи.

Тренери: Геннадій Яновський, Олександр Дорошин, Володимир Христик.

Пара легка атлетика:

Ігор Цвєтов – дворазовий переможець Паралімпійських ігор у Бразилії, дворазовий срібний призер Паралімпійських ігор у Японії, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів світу та Європи. Тренер Віктор Деркач.

Пара теніс настільний:

Наталя Косміна - чемпіонка Паралімпійських ігор у Бразилії, багаторазова призерка чемпіонатів світу, Європи та міжнародних турнірів.

Ірина Шинкарьова - багаторазова переможниця і призерка чемпіонатів та Кубків України, призерка міжнародних турнірів. 

Спортсменки вихованки Миколаївської дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю.

Літня Паралімпіада-2024 відбудеться з 28 серпня по 8 вересня у Парижі.

Пишаємося нашими спортсменами та бажаємо їм перемог!

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/03072024)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: